Alıntı:
birdamlaumut Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba, siteyi bende uzun süredir inceliyorum. Ve benimde birçok sorunum var. Nerden veya nasıl anlatacağımı bilemiyorum.
Öncelikle şöyle bir soru sorsam daha iyi olur sanırım?
Evlilik insanı değiştirir mi?
Evlenmeden önce kendime güvenen, pozitif düşünen, arkadaşları arasında sevilen espirili,neşeli, verdiği kararlara uyan, azimli vs.. bir insandım.
Ama şimdi tam tersiyim. Eski neşem kalmadı. Eşim ve onun ailesinden özellikle kayınvalidemden o kadar çok olumsuz eliştiri aldım ki anlatamam. Grurum kırıldı, hakaretlere uğradım, incindim, yara aldım anlıycanız. Şimdi de toparlayamıyorum. Ve ben bütün bunları kabullendim içime attım. Boşanmayı bir çok defa düşündüm hatta düşündük ama bir kızımız olduğu için vazgeçtik. Sonuç olarak şu anda ne insanlığımı yaşayabiliyorum, ne kadınlığımı nede anneliğimi.
Bu siteye bulup inceledikten sonra bazı şeyler uygulamaya karar verdim.
Bunlardan birincisi OLUMLAMA yapmak.
Olumlamam ise şu; Ben bakımlı, mükemmel ve sevgi dolu bir eşim.
Bu olumlamayı dört beş gündür yapıyorum. Azimliyimde.
Bu olumlamayı yaptıktan sonraki en büyük değişimim sanırım yemek yeme isteğimi kontrol altına almak oldu. Önceden sürekli birşeyler atıştırırdım ki bu durum kontrolden çıkıp kilo almama bile sebep oldu. Ama şimdi bir iki kilo vermeye başladım.
Fakat olumlamalara başladıktan sonra ilk dört gün eşimle iyiydik. Ama dünden itibaren aramız bozuk. En ufak bir şeye sinirlendi ve benimle ilgili yazdıda yazdı. Yok sen başladığın işi bitiremiyorsun, yok senden bir şey olmaz gibi herzamanki lafları. ve ben evlendiğimizden itibaren bu lafları o kadar işittimki bilinç altım bunlardan ibaret oldu. Varın siz düşünün gerisini.
Lütfen yardımcı olun bana da. |
olumlamanı şöyle değiştirsenn
ben bakımlı sevgi dolu sevilmeyi hakeden mükemmel bir insanım..sanırım eş olunca birinci görevimizi unutuyoruz..yani kendimiz olmayı..
ikincisi eşinle ayrılamamanın sebebini çocuğuna yükleyerek ona ne büyük külfet yüklüyorsun.oysa ki bu tamamen senin kendine güvensizliğinle ilgili bir durum. çocuğuna bu haksızlığı yapma..
ilişkini kendin istediğin için yürüt.sen doğru düşünmeye başlayınca eşinle aranın düzeleceğini yürekten umut ediyorum.. sevgiler..