Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-05-2011, 05:28 PM   #60 (permalink)
herşeyim çocuklarım
Teğmen

Tesekkür: 170
48 Mesajinıza toplam 125 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
herşeyim çocuklarım is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Kuantum İsim Analizi Eklentimiz

umarım shmanıc cevaplar benim sorumu da..çünkü kendim için değil oğlum için sorucam.7 yaşında bir oğlum var.adı "duhan gündüz" duhan ismi kurandan geliyor.yalnız bu ismin verilmesi oldukça enteresan oldu. hikaye kısaca şöyle;

hamileliğim boyunca çocuğumun oğlan olduğunu ilk öğrendiğim andan itibaren ismini yiğit veya yağız koymak istedim.hatta bütün arkadaşlarım bildiği için karnımdayken yiğit veya yağız diye sevdiler.derken birgün doğum yapmama çok kısa bir süre kala annemin bir komşusu rüyasında benim doğum yaptığımı ve doğurduğum çocuğun kulağında kuran harfleriyle doğduğunu söylemiş..annem ne yazıyo diye sorduğunda okuyamadım onu demiş ama annemden bir ricada bulunmuş..bunun bir işaret olabileceğini,kurandan bir isim bulursak daha iyi olcağını söylemiş..annem bu durumu ben ve eşimle paylaşınca biz de inancı tam olan insanlar olarak tamam dedik ve anneme bi isim bulmasını söyledik ama değişik bi isim olsun dedik.annem de bir sabah televizyon izlerken bi yerde kuran okunuyormuş..duayı dinlerken duha suresi olduğunu okumuş alttan anlamı da çok güzelmiş..akşam biz işten gelince söyledi biz de duha güzel ama duhan olsun duha çok havada gibi duhan daha güzel dedik.

ama duanın neyi anlattağı hakkında bir araştırma yapmadan ismi koyduk.bilmiyorum buna mı bağlı ama sanırım hani eskiler derler ya ismi ağır geldi diye; duhan doğduğundan itibaren gaz sancısıydı,erken (3 aylık) diş çıkatmaydı,hastalıklar ve halen devam eden yeme problemi derken çok zor büyüdü.Allah'a şükür büyüyor,önemli bi sıkıntısı yok ama eşimle hep düşünüyoruz ismimi ağır geldi diye.çünkü duhan suresi kıyamet günü gökten inecek duman,çığlık yani kıyamet gününü anlatıyor.hatta bi ara ismini değiştirmeyi bile düşündük..bu konuda yorumunuzu merakla bekliyorum.

çok şey istemiş olmazsam diğer oğlumun adı da "demir gündüz" onun isminin analizini de yaparsanız çok sevinirim..teşekkürler
herşeyim çocuklarım isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla