Cevap: Majör Depresif Cadı Sıla! sılacım.majör depresyon başlığını görünce hemen tıkladım yazıya.ben de benimle aynı acıyı çeken birini buldum sanmıştım.senin yaşadığın geçici bir duygudurum bozukluğu.ben tam 5 yıldır majör depresifim.hayatımın en güzel yılları acılar içinde geçti.üniversiteyi okudum,bitirdim ama hiç sevinemedim.en büyük idealim olan öğretmenliğe başladım hala da sevinebilmiş değilim.majör depresyon demek,hayatta artık hiçbir şeyin eskisi gibi zevk vermemesi demek,yapmayı en çok sevdiğin şeylerin bile külfet gelmesi demek,kişiliğini kaybetmişsin gibi hissetmek,'gece gündüz uyuyayım da bari gözümü bu çekilmez dünyaya açmıyim,o acıları yine yaşamiyim'demek.gününün her dakikasını,dışardan bakıldığında hiçbirşey yokken,üzüntülü,kederli,yorgun,bıkkın,sıkkın,çökkü n....geçirmek demek.eskiden yaşadığın güzel günleri bile hatırlayamamak demek.ve en acısı da bu dünyadan göçmeyi istemek...yeni depresyona girdiğim zamanlar o kadar çok ağlardım ki,hem de saatlerce.ağlamaktan yüzümde kabarcıklar çıkardı.sesim kısılırdı.şu son zamanlarda artık ağlayamıyorum bile.işte insan bu kadar hissizleşiyor,böyle hiçlik duygusuna kapılıyor.sana iyileşme çabalarım kısmını okumanı tavsiye ederim.o zaman seninkinin ne kadar küçük,geçici olduğunu anlayıp rahatlarsın belki...sevgiler... |