Cevap: Büyük Üstat Mevlana .. Öncelikle burada din inanç siyaset gibi konular konuşmuyoruz.İlgiyle takip edilen güzel bir konunun yönü bu şekilde değişiyor.
Tartışma bizi bir yere götürüp karşılıklı iyi niyetimizi pekiştirecekse ve farklı şeyleri öğrenmemize vesile olacaksa faydalıdır.
Burada öğrenme amaçlı tartışmalar yapıyoruz.Ama, "sizi ilgilendirmez beni ilgilendirir , bu budur size ne, bu kadar nokta" tarzında kaba dille yazılan çocuksu atışmaları onaylamıyoruz.
Dikkat ederseniz yansıtma yapıyorsunuz.Benim size direkt olarak hitap ederek yazdığım bir yazı yok.Biz diliyle yazdım ki hepimizi kapsayan bir düşünme tarzı olsun.Sizi rahatsız eden bölümün de dine ters düşmesi olarak yorumladım.Yorum adı üstünde.Ne bir hakaret var ne de saldırı.Bir çeşit çözümleme.Bunu saldırı gibi görmeniz sizin kendi iç dünyanızın bir ürünü.
Her neyse.Kimin neye inanıp inanmadığı bir başkasını hatta bir başka dini bile ilgilendirmez.Mesneviyi ben de okudum kendimce.Ayrıca Mevlananın hayatını felsefesini de takip ediyorum.Mevlana şehrinde de yaşıyorum.
Tasavvufun biliyorsunuz 4 aşaması denilen egoyu terbiye etme hatta ortadan kaldırmaya yönelik bir çok çalışması var.Bence siz ya tasavvufu bırakın ya da daha fazla içine girin.Sade bir yazıya bile bu kadar sinirli ve agresif davranmanız egonuzun, sizin üzerindeki hakimiyetini göstermeye yetiyor.
Sizinle inanç, din, enkarnasyon tartışması yapıp polemiğe girecek değilim.
Zaten bu tür tartışmalar birer teoriden öteye gidemez.Tıpkı din gibi inanırsınız ya da inanmazsınız olur biter.
Arkadaşlarımız Mevlananın yazısının reenkarnasyon olabileceğini söylemişler.Yazıda zaten direkt bu vurgu var.Bu yazıyı isteyen istediği yere çeker ya da sadece okuduğu neyse onu anlar.
Yapılan yorumlara ve yazılanlara saygılı ve usluplu bir tarzda yazmak nezaket ve saygı ve forum kurallarımızdandır.Her şeyi üzerinize alıp da konunun yönünü ya da içeriğini değiştirmeye yönelik yeni bir tartışma yaratacak yazı yazmayın lütfen.
Teşekkürler.. |