Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-05-2011, 09:10 PM   #8 (permalink)
nurbanu25
Binbaşı

nurbanu25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 408
786 Mesajinıza toplam 1,597 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
nurbanu25 will become famous soon enoughnurbanu25 will become famous soon enough
Standart Cevap: İğrenç ama umutlandırıcı rüya...

Alıntı:
by M.Ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu rüyayı illa ki bilinçaltının temizliğine yormamak gerek.

Örneğin temizlik takıntınız ya da hijyenle ilgili bazı saplantılarınız varsa öyle bir rüyaya sebep olmuş olabilir.Gördüğünüz şey mutlaka bir duygunuzun ve düşüncenizin farklı bir hale dönmüş simgesidir.Bilinçaltınız neyi ya da neleri o şekilde algılamış ona bakmak gerek..

Bilinçaltının temizlenmesi genelde, kabus tarzı rüyalarla oluyor.Kabus korku dolu düşünce ve kaygıların bilinçaltı diliyle rüyalanmasıdır.

Osho görülen rüyaların yüzde 90'ının bilinçaltındaki çöplük olduğunu söylüyor.

Freud, baskılanmış ya da doyurulmamış dugu ve ihtiyaçların bilinçaltında rüyalarla açığa çıkması olarak görüyor.

Yani bir rüyayı yorumlamak ancak o kişinin ruhsal yapısının ve psikolojisinin durumu ortaya konulursa çözümlenebilir.Herkesin her olaya farklı anlam yüklediği ve onu çeşitli simgelerle düşündüğü ve yorumladığı için, genel bir rüya tabiri yoktur.

Rüya tabiri adı altında piyasada olan bütün kitaplar fasa fisodur.

Kollektif bilincimiz ve bilinçaltımız olduğu için bazı rüyalardaki durumlar hepimiz için aynı şeyleri ifade ediyor olabilir ama ben gene de genelleştirilmesine karşıyım..

Rüyanız güzel şeylerin habercisi olsun..

benim öyle temizlik takıntım,hijyen saplantım falan yok.herkes gibi normal seviyede temiz bir insanım.
ben daha önce bu tür rüyalar hiç görmemiştim.bu rüyalarımı tamamen bilinçaltımın temizlenmesi olarak yorumluyorum.ayrıca rüya tabirlerine inandığımı da söylemedim bu zorlu ve acı içinde geçen günlerimde benim bir umut olarak nitelendirdiğim rüyalarımı rica ederim bilimsel açıklamalar ve saplantılarla nitelendirmeyin.ben bir öğretmenim.çocuk gelişimciyim.sigmund freud un düşüncelerini her zaman beğenmişimdir.ama zifiri karanlığımda bana ışık gibi gelen güzellikleri nolur bu tür şeylerle süslemeyelim.şu aralar olumlu ve umut dolu cümlelere her zamankinden daha çok ihtiyacım var. iğrenç ama umutlandırıcı rüyalarımın devamı dileğiyle...
nurbanu25 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla