05-06-2011, 12:55 AM
|
#9 (permalink)
|
Moderator
Tesekkür: 3,394
828 Mesajinıza toplam 4,500 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Affirmasyon(Olumlama) yanında Afformasyonu da kullanalım. Alıntı: gülücan Nickli Üyeden Alıntı
ya ben hala biyerden başlayamadım.hala okuyorum araştırıyorum ama tamam burdan başlamalıyım diyemiyorum.şimdi okuduğum yazıdada affirmassyonların aslında işe yaramadığından bahsediyor..yani sanırım afformasyonmu yapılmalı diyor öne.iyice kararsızlığa itti beni:( | Afirmasyon tabi ki faydalı.Ama direnç güçlü olursa ya da konu başka bir şeyle bağlantılıysa biraz zaman alabilir.
Olumsuzlama ile duygunun ya da inancın en azından etkisinin azaltılması ve nötrleştirilmesinden sonra olumlama yapmak daha etkilidir.
Olumlama ile birlikte bu tekniği yani afformasyonu da uygularsanız çok faydası olacaktır..
Her durumda kabullenerek işe başlayın bence.Mesela başlayamıyorum diyorsunuz.Bu da bir direnç.Bunu kabul ederek işe başlayın.Kabul edemediğiniz durumlarda, bu kabullenememe durumunu kabullenerek işe başlayabilirsiniz |
| |