06-06-2011, 11:58 PM
|
#34 (permalink)
|
Administrator
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: bu benim Alıntı: nlg Nickli Üyeden Alıntı
sevgili günlük son bir haftadır hatta üç dört aydır sanki bir sınavdan geçiyorum bilmiyorum bazan ben böyle düşündüğüm için mi yoksa iç güdülerimmi benim bunu yaşamamı sağladı hani hayatınız da karşınıza bir şey bir olay cıkar ve cevrenizdekileri olanca gücünüzle uyarırsınız yaklaşma uzakdur kendini koru yapma fakat nafile sesinizi sadece kendiniz duyarsınız sanki ve yeterince koruyamazsınız hayatınızı elinizden bir şey gelmez caresizce izlersiniz yaşananları işte ben bunları yaşadım kendime diyorum açaba benmi böyle olmasını istedim cevremdekilerin ders almasını ve benim uyarılarımı bundan sonra dikkate almalarını fakat bu benim canımı acıttı hemde cok sanki onların yaptıgı hatanın diyetini ben veriyorum şimdi bana senin hislerin cok güçlüymüş biz seni dinlemedik diyorlar neye yarar ki kırılan tamir olurmu olsada eskisi gibi olurmu açaba diyorum olumlumu düşünmedim fakat öyle şeyler oluyorki bazan hayatımızda pat diye cıkıyor karşınıza ve içinizden bir ses gardını al korun diyor yani başı sonunu belli ediyor bu günlük bu kadar günlüğüm yine güzelliklerle buluşmayı diliyorum her şey güzel olsun | Onların yaptıkları ya da verdikleri kararlar senin canını acıttı buna izin verme! Alıntı: nlg Nickli Üyeden Alıntı
"yalnız şu varki etrafımı takmamın sebebi benim haytımın merkezin de oldukları için yoksa evimin dışı beni cok fazla ilgilendir mez hatta hiç ilgilenmem belki ilgilenmemek te benim için bir handikap bir kusur ben evimin içine fazlasıyla düşkünüm benim dünyam orası eminim bu bircoğumuz içinde öyledir cünki onlarla hayatı paylaşıyoruz onları yok sayamayız yanlışmı düşünüyorum" |
"Etrafındakiler" deyince evin dışındakileri değil içindekileri kastetmiştim canım. Tabi ki yok sayamayız. Benim demek istediğim o değildi. Biliyorum çok seviyorsun onları ve onların iyi olmasını istiyorsun. Ama her şeyden ve herkesten önce sen iyi olmalısın ki onlara bir faydan dokunabilsin. Evine düşkün olmak ailendeki insanları fazlasıyla sevmek asla bir kusur değil. Yalnız şu da var ki onlar sana izin vermezlerse sen onlara yardım edemezsin.
Bundan sonra herhangi bir konuyla ilgili onlar senin fikrini almak isterlerse senin de o konuda olumsuz düşüncelerin ya da hislerin varsa sen : "bunun sonu kötü olur" demek yerine şöyle "yapsak ya da yapsanız" deyip belki durumu olumlu hale getirebilirsin.
Ayrıca bak sen o konunun sonucunun kötü olacağına çok emindin sonuç öyle oldu. Keşke hayra yorsaydın belki o kadar kötü sonuçlanmazdı. Belki de bu kadar üzmezdi seni.
"kendime diyorum açaba benmi böyle olmasını istedim cevremdekilerin ders almasını ve benim uyarılarımı bundan sonra dikkate almalarını fakat bu benim canımı acıttı hemde cok sanki onların yaptıgı hatanın diyetini ben veriyorum şimdi bana senin hislerin cok güçlüymüş biz seni dinlemedik diyorlar" demişsin ya kendin ifade ediyorsun burada aslında neyin yanlış olduğunu.
Herşeye rağmen çaba gösteriyorsun. Bu harika yazdıklarını ve düşüncelerini çok beğendim. Özeliz evet ve değerliyiz. Herşey daha da güzel olacak.
Biliyorum kolay olmuyor öyle bir anda tüm cümlelerimizin ve konuşmalarımızin olumlu olması. Zamanla olacak elbet, bir an gelecek cümleyi daha söylerken "hayır, dur!" diyeceksin kendine. "Öyle değil böyle söylemeliyim" diyeceksin.
Olumlu konuşmaların ve düşündüklerin arttıkça bunun vereceği pozitif enerjide artacak ve eminim olumsuz durumların etkisinden çok daha çabuk sıyrılacaksın.
umutlu kal :)) sevgiler... |
| |