Cevap: bu benim Aykut Oğut'un ilk kitabını okudum canım hocasının kitabını da okudum. Şimdi Aykut Oğut'un ikinci kitabı da çıkmış onu da okuma niyetindeyim ama öncelik elimdeki kitaplar diğer bitirmem gerken işler. Bu ikinci kitabı isimsiz. Kapağında da bir ayna varmış. Aklıma ayna egzersizi geldi bunu duyunca. İsimsiz kitaba hangi isimi takacağımıza biz karar vericekmişiz. :D
"ihtiyat duydugunuz hiç bir şeyi elde edmezsiniz. " (şimdi şuanda bu cümleyi duyduğumu biliyorum ama nerde duydum nerde okudum bilmiyorum.)
Bu cümle beni vurmuştu o kitapta. Okuduğum zaman çok da anlamadığım birşeydi ama sonraları anladım. Şimdi bu söz bana özünde minnettar olmayı ve hedeflerine adım adım ilerlemeyi anlatıyor. Bugün programda bereketle ilgili bir egzersiz örneği verdi. Kafamı toplayabilirsem programda dinlediğim şeylerin özetini yazayım ve paylaşayım diyorum.
"ben gercekten içinde coşkulu yaramaz bir cocuğum o cocugu hep yaşatmaktan yanayım sıcacık bır kekin kokusu bır cımın bıcılırken yaydıgı o muhteşem koku denizin yosun kokusu günesin açması yağmurun torrakta yaydıgı koku ve ne bileyim yamamın her şeyini seviyorum ha şükür ne mutlu diyorum bunları hıssetme yeteneyime ve yüreyüme teşekkür ediyorum cünki gercekten bizim gibi insanlar düz yaşamıyoruz"
Bu sözlerine %100 katılıyorum canım. Harika bunlar ben de asla bu fırsatları kaçırmıyorum. Hepsinin keyfini çıkarmaya çalışıyorum.
Küçük bir şey anlatayım sana. Her gün geçtiğim yolun üzerinde bir gül ağacı var öyle güzel açmış ki. Suskun kalamayacağım kadar güzel. Koyu pembe gülleri nasıl çoşmuş. Bir çok ağaç var (başka gül ağaçları da var) ama o nasıl güzel açmış. Yanından geçerken "ne güzel açmışssın diyorum", "ne güzelsin sen" diyorum kokusunu duyuyorum. Onun rengi kokusu selam veriyorum oda bana kokusuyla cevap veriyor gibi. Bu bile enerji veriyor.
Haklısın canım yazı konusunda bazı insanlar için konuşmak yazmaktan daha kolay. Ama yazmak benim için çok değerli eskiden günlük tutardım. Bunun çok faydasını gördüm çünkü duygularımı, düşüncelerimi yazarken daha rahat tahlil edebiliyorum. Burda yorum yazarken bile bişeyler öğrendiğimi düşünüyorum. Yazarken birşeyler keşfedebiliyorum. Aslında düşünüyorum ama yazınca daha farkında oluyorum düşüncelerimin. Henüz günlük açamadım. Bir günlük açsam adresim belli olsa diyorum ama bir türlü açamadım. Anlatacak çok şeyim var. Nerden başlayacağımı bilmiyorum. :))
Hastalık geçirmedim çok şükür hasta olmamak için uğraştım diyebilirim. Haklısın ama içimizdeki hastalık düşüncelerimizi şımartmayalım. İnsan bedeninin normal ve doğal olan hali sağlıklı olmak. :))
Bu aralar amacım sağlıklı halimi korumak ve enerjimi yüksek tutarak çalışmalarımı en verimli hale getirmek. Bunlar için çalışıyorum. "Etrafımdaki insanların negatif enerjilerini nasıl olumluya çeviririm?" "Bunu nasıl yansıtırım?" "Hem kendime hem de onlara nasıl faydam olur?" diye düşünüyorum. Günlerim böyle geçiyor. Hayat akıp gidiyor. Ben de en güzeli o gün için nasıl olursa öyle yaşamaya çalışıyorum. Mümkün olan en güzel şekilde geçirelim günlerimizi... :))
İçindeki çocuğa öpücüklerimi yolluyorum tatlım :)) o küçüğe çok iyi bak ve onunla iyi geçin. (o da egonun parçası) |