Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-06-2011, 11:57 PM   #7 (permalink)
sweeet
Administrator

sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: utangaclık nasıl yenilir

sevgili ac milan ac; :))

Genç bir hanım mı yoksa bey mi bu mesajı yazan kişi keşke bunu bilebilseydim. Belki daha iyi ve net bir yorum yazabilirdim.

15 yaş gelişim dönemi(ergenlik dönemi) özellikle fiziksel ve ruhsal açıdan bir çok değişimden geçtiğimiz bir dönem. Belki de bununla alakalı yaşadıkların. Eğer bunu yazan genç bir bey ise hele bu ses kalınlaşması çok normal gelişim sürecinin doğal bir parçası. Hele etrafındakilerin tepkileri falan olumlu olunca bana öyle(gen bir bey olduğunu) düşündürdü. Annenin ve babanın verdiği tepkilerin olumlu olması yani.

EFT ye falan gerek yok bence. Genç hanım olsa da problem değil bunu yaşayan. Sen utangaçlığın yüzünden sesini kısarak konuşmuşsun. İnsanlar seni sessiz bilmiş. Ama onlar senin sesini duymayı hakediyor onlara izin ver.

Burda sorduğun soru "utangaclık nasıl yenilir" çokgüzel çünkü bu soruyu sorman senin bunu yenmek istediğini gösteriyor. Kendine güven ve sosyallik arttırıcı telkinler de işe yarayabilir.

Cinsiyet de önemli değil aslında. İnsanlar artık senin sesini duymalı. Sen de istiyorsun bunu. Sınıfta konuşmalara katılmalı düşünce ve duygularını insanlarla paylaşmalısın. Lise çağları çok güzeldir. Utanmana gerek yok buna hiç ihtiyacın yok sen olduğun gibi iyisin, kendini olduğun gibi sev kabullen. Menun olmadığın özelliklerin varsa hala yavaş yavaş değiştirebilirsin. Hepsi bir anda olmasa da sırasıyla değişimler yaşar sonunda istediğin gibi biri olursun. Nasıl istersen kim olamak istersen o olursun. Cesur olmak istersen cesur olursun. Hatta istersen çok iyi bir konuşmacı bile olabilirisin. İstedikten ve çalıştıktan sonra neden olmasın?

Şunları sor kendine:

Sosyal biri olsam nasıl olurdum?
Cesur biri olsam nasıl olurdum?
Kendine güvenen bir kişi olsam nasıl olurdum?

Bekleme artık insanlara duyur sesini...

Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla