Cevap: Ece'nin yeni hayatı:) Öncelikle sakin olmanı tavsiye ederim ecot.
Şuanda o notlar yapılacak birşey yok sen elinden geleni yaptın canım. Buna yürekten inanıyorsan hiç üzülme. Hem bu bir son değil ki şimdi yapman gereken oturup notların için canını sıkmak yerine tatilin keyfini çıkarmak olmalı. Önümüzde daha çok yeni eğitim dönemlerin olacak. Bu sefer baştan işi sıkı tutar, derslerde daha aktif olur ve ödevlerini de elindne gelen en iyi şekilde yaparsan emin ol öğretmenlerin de yüksek sözlü notları verecektir. Kimse ile kendini kıyaslama not konusunda kendinle yarışmak en iyisidir. Başkaları daha çok ilgili gözüküp sınavlardan çakmış olabilir.(bir şekilde hocaların gözünü de boyamış olabilirler). Sen şimdi bunu haketmediğini düşünüyorsun. Ama sakin ol lütfen.
Hmm hem hala var mı bilmiyorum ama istersen not yükseltme sınavına girebilrsin belki. Bence de not için yalvarma zaten iyi bir öğretmen hak edene hak ettiği notu verecektir. Umarım karşına her zaman adil öğretmenler gelir. Not vermek öğretmenlikte çok zor bir iştir. O sınavları okumak, öğrencileri değerlendirmek. Bir sonraki dönem için diyorum daha yüksek notlar bekliyorsan derslerde konu ile ilgili sorular sormak onlara senin de konuya ilgin olduğunu gösterir. Bir öğrencinin sınavlarından düşük sözlü notu almasına karşıyım. Hele de adil bir sınav verdiyse.
Canını sıkma herşey daha iyi olacak o kötü işe yaramaz duygularından bir an önce kurtul. Unutma canım nefret etmek hiç birşeyi çözmeyecek. |