Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-06-2011, 01:37 AM   #2 (permalink)
eski
Üsteğmen

eski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 6,925
339 Mesajinıza toplam 1,138 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
eski will become famous soon enougheski will become famous soon enough
Standart Cevap: aklınızın haritasını çıkartın

:) yani biraz plan gibi ama şematik bişey anladığım kadarıyla. ben çok yaparım bunu.. tonla kağıt harcamışımdır heralde (duymasın kimsecikler) kafam karışıksa, yöntemler arasında sıkışıp kalmışsam, ne düşünüp nerden başlamam gerektiğini bilmiyosam yaparım mutlaka.. ben kağıdı biraz daha farklı kullanıyorum ama şu konuları tek kelimeyle (en kısa haliyle) anlatma işini yaparım.. herşeyi madde madde yazıp, varsa aklımda şekiller onları da çizerim. toplanacak daha bilgi varsa onlara dönerim. sonra o çalışmayı yaparken ara ara o kağıda bakarım. o kısa tanımlamalar çok şey çağrıştırır, hatta bu yüzden kısa yazılması önemli.. ilk yazarken o kafa karışıklığıyla tam anlatamayacakken, ya da aklındakini tam anlatsan bile çok tanımlı bişey olacağından - ki çok tanımlı bişey hayal gücünü engeller- kısaca yazmak daha etkili.. farklı zamanlarda o kısacık şeylerde bi dolu yeni şey görebiliriz :) planmış, hedefmiş vs. yazmayı çok saçma bulan arkadaşlarım da var. herkesin yönetmi farklı.. ben böyle şayler yapmazsam rahat edemiyorum.. sadece okul, önemli işler için değil günlük hayatım için bile sürekli yaparım. dediğim gibi herkesin yöntemi farklı, herkes kendine uygun olanı bulmalı :)
eski isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla