Cevap: Büşra'nın yeni hayat günlüğü... Eskiden pek değerli hissetmezdim kendimi günlük. Hala tam değerli hissetmiyorum aslında ama artık değerli olduğumu biliyorum.
Bu his yavaş yavaş oluşuyor bende sanırım...
Artık bu özgüvenle yaşayacağım inşllh. Gereksiz yere çok sevmeler, kırılmalar olmayacak... İnsanları gözünde büyütmek, onlara hak ettiğinden çok daha büyük bir dğer vermek, kendi değersizliğinin bir sonucudur bence; daha doğrusu kendini değersiz görmenin...
Bende öyle görüyordum biraz evet, bunu başkalarına duyduğum büyük sevgiyle kapatmaya çalışıyordum belkide. Ama artık biliyorumki ben değerliyim, bana kendi değerimi başkaları veremez. Ben başkalarına gereğinden çok değer vermekle, kendimi küçültmüş olurum çünkü onlara çok değerli vermek beni değerli yapmaz. Tam tersine zavallı biri yapar...
Ama artık daha özgüvenliyim öyle deil mi günlük?.. Böyle şeyler olmayacak... Gereksiz yere çok değer vermeyeceğim, kim neyi hak ediyorsa onu vereceğim, ilk önce kendime değer vereceğim kendime saygı duyacağım. Ben değerliyim... Kendi değerimi küçük düşürecek duygu ve davranışlarda bulunmyacağım, bulunsamda hemen toparlanacağım. |