Alıntı:
GoldeN Nickli Üyeden Alıntı
evet bende de yalniz konusurken kekemelik olmuyor. Kitap okurken de hiç kekelemiyorum. Daha çok telefonla konuşurken ve soru sorulduğunda kekeliyorum. Bi de markete gitdiğimde, telefon çaldığında içimi hemen korku alıyor, kalbim çarpıyor,sanki birileri beni geri çekiyor. En yakın arkadaşlarımla, kardeşimle konuşduğumda nerdeyse hiç kekelemiyorum. Ama akrabalarımla, öğretmenlerle hatta annem ve babamla konuşuken daha çok kekeliyorum.. |
neden kardeşinle konuşunca kekelemiyorsunda akrabalarınla ve aile büyüklerinle konuşunca kekeliyorsun bir düşün kardeşin sana zarar vermez sana bağırmaz seni inciteceğini düşünmüyorsun ama senden büyük olan insanlar sana bağıra bilir , kızarlar , hatta şiddet uygulıya bilirler işte bu korku var sende NLP hızlı fobi yenme tekniğinde hayal gücünle konuşma anının öncesini hatırlıyorsun güvendesin sonra konuşma anındaki vücundaki o hisleri hissediyorsun sonra tekrardan olayın bitip kendini güvende hissetiğin ana geliyorsun ve hızlı bir şekilde bir filmi geri sarar gibi 1, 1.5 sn geri sarıyorsun ne oluyor güvende güvensiz ve tekrar güvende hissediorsun 1 sn içinde böylece bu duyguyu nötralize etmiş oluyorsun , eft tekniğide buna benzer önce setup kelimesi ile kendini kabul sonra hatırlatıcı kelime ile vücudun akupunktur noktalarına parmak uçlarıyla vuruyorsun böylece bu noktalardan duyguyu boşaltıyorsun yani dışardan beklediğin tepkiyi vücuda uygulayarak vücudu alıştırıyorsun diye biliriz bu iki teknikteki en önemli nokta şu olay anını ne kadar iyi canlandırırsan okadar iyi sonuç alırsın nil gün zihni kullanma kılavuzunu bulup indirdinmi deneme yaptınmı ne hissediyorsun yazarmısın yardıma ihityacı olan herkese burdan yardım edeceğim yardımcı olan biri olursa daha bilinçli ve istekli çalışırsınız ben yendimse sizde yenersiniz iyileşirseniz pastamı isterim :D sakın heceleyerek yada melodik konuşma çalışması yapmayın gereksiz vücudumuza öğretmemiz gereken gereksiz panik yapmaması ve yanlızken nasıl konuşuyorsak başkasının yanındada öyle konuşmayı öğretmek neyse siz iyileşene kadar burdayım pasta çikolatalı olsun :P bende yarıyorsa sizde de yara ilk önce siz bu alıştırmaları yapın sonra küçk alıştırmalar var onlarla devam edeceğiz bir haftada olan değişime inanamıyacaksınız