27-06-2011, 11:24 AM
|
#3 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 2,207
808 Mesajinıza toplam 2,263 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Kediler için Zen [IMG]file:///C:/DOCUME~1/ADMINI~1/LOCALS~1/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG] [IMG]file:///C:/DOCUME~1/ADMINI~1/LOCALS~1/Temp/msohtml1/01/clip_image002.jpg[/IMG] İster uyurken, ister esnerken, isterse pencereden dışarı bakarken olsun, kediler kendi içlerine bakmayı asla bırakmazlar ve aydınlanmayı fark etmenin kişiye kendi burnunun ucundan daha yakın olduğunu bilirler. Sıkça tekrarlanan şu koan’da da söylendiği gibi… “Pembe burun, kara burun ikisi de bir.” On Kutsal yumak kovalama 9. Kedi sıkıldı Elde edilecek hiçbir gerçek yok, Gidilecek hiçbir yer yok Tırnaklarımı mutlu bir uyumla biliyorum Eğer yoluma yüz kuş neşeyle çıkıverse, Hepsini de bir lokmada yutarım. 10. Mutfağa giriş Burada benimkilerden başka pati izi yok, Sahibimin ayaklarına siftiniyorum. Altı Süpermarketin Budalarını kutsuyorum Ruhsallık gerçekten de insanın iştahını kamçılıyor! Satori, Aydınlanma, kelimelerin ötesindedir… Kediler için Zen (Kedi Zen Ustalarının Öğretileri- Alfred Birnbaum, Riku Kanmei, Dharma yayınları) |
| |