20-09-2008, 03:46 PM
|
#15 (permalink)
|
Administrators ♥Ozlem Şahin ♥
Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: bin yapraklı nilüfer çiçeği merhabalar taçyaprakçım..
ne kadar değerli annelerimiz var..
ne güzel satırlar bunlar..
her anne değerlidir kutsaldır.. en nihayetinde bizlerin bu dünyaya gelmesine vesile olmuşlardır..
benim inandığım düşünce sisteminde ise mutlaka evlat dünyaya gelirken annesi de dahil ailesini kendisini seçer..
çoğu zaman annedir öğreten ama bir süre sonra evlatlar annelerine öğretmeye başlarlar..
işte bu noktada duygusal alışveriş çok yoğun olur..
bu sonsuz everen sistemi sistemi içerisinde hepimiz birbirimize bağlıyız..
ve yaptığımız en ufak bir hareket tüm işleyişteki çarkaların hareketine etki ediyor..
kendi yaşantılarımzıı bazen küçücük olarak algılar eylemlerimizi sıradan veya önemsiz rastgele buluruz..
halbuki bizde her hareketimizle bütünün işleyişine katkı sağlarız..
bunu tarihe baktığımızda daha rahat anlayabiliriz..
örneğin;
osmanlı sultanı 2 murad'ın eşi hüma sultan'ın 29 mart 1432'de edirne'de yaptığı doğumun insanlık tarihi açısından
çok önemlidir..hüma sultan'ın dünyaya getirdiği fatih sultan mehmet, istanbul'u fethederek orta çağ'ı kapatıp yeni çağ'ın başlamasına neden oldu..
alman kralı şarlken tarafından esir alınan oğlu, fransa kralı 1. fransuva'yı kurtarmak için kanuni sultan süleyman'a mektup yazan annesi
düşes dangolen'in de tarihin akışını değiştiren annelerdendir..düşeş dangolen, kanuni sultan süleyman'a mektup yazıp yardım istemeseydi
belki de kaptan-ı derya barboros hayreddin paşa, fransa'nın akdeniz kıyısındaki şehri nice'e giderek şarlken'in donanmasını yenip,
fransa kralı fransuva'yı kurtaramayacaktı. bir anne olarak düşeş dangolen tarihin akışı değiştirmiştir..
bu örnekleri daha da çoğaltabiliriz..
sevgili annen ile birlikte oluşturduğunuz anılar beni çok duygulandırdı..
karşılıklı ne kadar güzel şeyler paylaşmışsınız..
mutlaka hem bireysel olarak kendinize hem ilişkinize hemde bu güzel evrenin işleyişine çok güzel katkılarınız oldu..
bunun için teşekür ederim..
arzuladıklarına kısa sürede kolaylıkla ulaşman dileklerimle.. sevgiler..
__________________ ben mevlana değilim, insan ol öyle gel.. |
| |