04-07-2011, 03:15 AM
|
#3 (permalink)
|
Teğmen
Tesekkür: 145
62 Mesajinıza toplam 207 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Kadına Şiddet Alıntı: Nieokudum Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba Nickimdede belirtdiğim gibi "Nieokudum".Ben okumuş cahillerdenim.Kendime çok acımasız davranmaya karar verdim.Cahilliğime,yanlızlığıma,caresizliğime.Evet ben okumuş cahil şiddet gören ve buna göz yuman cahil ben.Yıllardır süren bu cahilliğim bana şiddet uygulayan bu cahilden daha cahil yaptı beni.Neden susuyorum? Cesaretim mi yok?Bunu bile bilmiyorum.Ama en büyük cahilliğim,yıllardır şiddet gödüğüm bu insan ile üstüne bide Dini nikahlı olmam.Ne saçma evet yıllar önce yaptım bi saçmalık,hakkımı savunamayacak kadar aciz kıldı bu dini nikah beni.üm emeklerim param pulum yendi.Hakkımı ne zaman sorduysam şiddet gördüm.Artık hak aramaktan korkar oldum,cevabı şiddet görmek.Bunları benim gibi yurtdışında eğitimini tamamlayan,mesleği olan,2 ayrı yabancı lisana sahip bir kadın yaşıyorsa kendime diyecek sözüm yok. | arkadaşım lütfen bu konuda kendine kızma... Kadına şiddeti sadece fiziksel şiddet olarak almıyorum .. tehdit küfür psikolojik bakımdan çökertme de bir şiddet şeklidir.. kendi yetersizliklerini komplekslerini bu şekilde tatmin eden insanları da kınıyorum.. ailelerin özellikle kız çocuklarını yetiştirirken daha özgüvenli haksızlığa boyun eğmeyen onurlu insan olarak yetiştirmeleri gerektiğine inanıyorum.. şiddet görüp de yıllarca sessiz kalan kadınlarında anneleri gibi birer kurban olduğuna inanıyorum .. çocuklar bizim aynamız bizde annelerimizin aynasıyız diye düşünüyorum.. sevgiler…
__________________ DÜNYAMDA HERŞEY İYİ GÜZEL VE TAM |
| |