Cevap: Kadına Şiddet Evet, yine kadınlara iş düşüyor, özellikle erkek çocuklarını dikkatli yetiştirmeleri
hususunda...Empati kurabilmeleri, kadınların iş yükünü paylaşabilmeleri açısından,
ufak tefek işler de yaptırılabilir erkek çocuklarına... Ben işyerinden bir arkadaşımdan
sözedeyim. Oğlunu gerçekten özgür yetiştirdi, maddi durumları da iyiydi fakat yaz tatillerinde
oğullarını çalışması için teşvik ettiler. Yatağını, odasını toplamadan evden çıkmıyordu ve anne
baba evde olmadığında yemek pişirebiliyordu bu çocuk ve bundan yüksünmedi. Kız kardeşiyle
uyumlu bir ilişkisi vardı ve kız erkek ayrımı diye bir şey yoktu. Tabi bu benim verdiğim iyi bir çocuk yetiştirme
modeli... Hem iyi bir eğitim aldığı hem de ruhsal açıdan daima sevildiğini hisseden bu çocuk şimdi Güney Amerika'da
yaşıyor. Tabi iyi bir eğitim aldı, her ailenin ekonomik şartları iyi olmayabilir ama çocuklarımızı ayırt etmeden, sevgiyle
yetiştirsek ne güzel olurdu... Vurdulu, kırdılı bir adam yaratmak çok kolay aslında...
Benim bu forumda takıldığım bir şey var, insanlar sorunlarını yazıyor, sonra ortadan kayboluyorlar, halbuki eğer bir
sorunundan bahsettiysen, ucunu bırakmaman, katılımda bulunman gerekir diye düşünüyorum. Ne de olsa insan insanın derdini alır, bir de insan bu kişilerin akıbetini merak ediyor doğrusu! |