Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-07-2011, 03:12 PM   #198 (permalink)
Berilce
Yüzbaşı

Berilce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 2,207
808 Mesajinıza toplam 2,263 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Berilce is a glorious beacon of lightBerilce is a glorious beacon of lightBerilce is a glorious beacon of lightBerilce is a glorious beacon of lightBerilce is a glorious beacon of lightBerilce is a glorious beacon of light
Standart Cevap: Elindeki Kitap

Ben de Elif Şafak'ın yazarı olduğu, "Firarperest" adlı kitabını okuyorum.
Bu arada benim bir alışkanlığım 2-3 kitabı bir arada okumaktır, son yıllarda böyle
okuyorum. Kitaplar benim vazgeçemediğim sevgililerim, imkan olsa da dünyadaki
bütün kitapları okuyabilsem... Elif Şafak'ın "Siyah süt" adlı otobiyorafik kitabında da
özellikle bazı entellektüel ve yazarlardan bahsetmesi kitabı ilginç hale sokmuş. Böylelikle
benim tanımadığım yazarları da merak etmemi sağlayarak, bu kitapları alma olasılığımı artırdı Sevgili Elif
Şafak.
Firarperest'in arka kapak sayfasında şunlar yazıyor;
"İnsan ki eşrefi mahlukattır, içindeki semavi özü keşfetmekle yükümlüdür.
Çıkacaksın yollara, kendine doğru git gidebildiğin kadar.
Keşif boynumuzun borcudur. Kendimizi keşfetmek, aşkı keşfetmek, dünyayı keşfetmek,
ötekini keşfetmek...
Çakılı kalmamak sırf alışkanlıklardan ötürü demir attığın koylara. Çıkmak oralardan, geçmek
dalgakıranların beri tarafına, bilmediğin memeleketlere varmak, tatmadığın yemekler yemek, sözlerini anlamadığın şarkılarla
içlenmek, risk almak, dağılmak ve parçalanmak ve hasret çekmek buram buram, gurbetin tadına bakmak ve kendini yabancının gözünden görmek, şaşırmak yeniden, şaşırmak bir çocuk gibi dünyanın hallerine, çeşitliliğine, güzelliğine, acımasızlıklarına...
Şaşırmak ölene kadar... Şaşırma kabiliyetini hiç yitirmemek... Budur son tahlilde Ademoğullarına, Havvakızlarına kendilerini
keşfettiren serüven...
İyi ki varsın, Elif Şafak...
Berilce isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla