Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-07-2011, 10:47 AM   #7 (permalink)
_roxie_
Üsteğmen

Tesekkür: 149
281 Mesajinıza toplam 836 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
_roxie_ will become famous soon enough_roxie_ will become famous soon enough
Standart Cevap: Tüm üyelereymiş...Çağrı :)

Merhaba,

Öncelikle söyleyeyim ki sıkıntılarının dil yeteneğiyle alakası aslında pek yok, diğer arkadaşlarımın da söylediği gibi sosyal fobi diyeceğim ben de . Ben de dil konusunda çok yetenekliyimdir çok küçük yaşımdan beri, insanın dil yeteneği olunca bu tür konularda da hiç bir sıkıntı çekmemesi gerektiği düşünülüyor ama aslında tam tersi oluyor genelde.

Ben mesela elime kalemi kağıdı aldığımda kendimi bambaşka bir boyutta, bambaşka bir insan olarak hissediyorum.Kendimi en iyi kalem ve kağıt aracılığı ile ifade edebildiğime inanıyorum. Ama kendi şiirlerimi sesli okuyabilmekten bile acizim. Oturur yazarım, oku derler okuyamam. Dolayısıyla benim şahsi düşüncem dil yeteneği sosyal fobiyi tetikleyen bir şey de olabiliyor. İçdünyanda hazineler taşıyorsun, onu kalemle kağıtla paylaşıyorsun ama iş insana geldiğinde gene sıkıntı oluyor. Çünkü maalesef bizim toplumumuzda duygusallığın anlaşılabilmesi, ona hak ettiği değerin verilmesi de zor. Ya da insanlar anlayamadıkları şeyler karşılarına çıktığında aptal gibi görünmemek için anlayamadıklarını kimseye belli etmemek için onlarla dalga geçmeyi onları alaya almayı kolay buluyorlar...

KENDİMİ HER ZAMAN SEVGİ İLE İFADE EDİYORUM. KENDİMİ İFADE EDERKEN GÜVENDEYİM. KENDİMİ SEVGİ İLE İFADE EDERKEN GÜVENDE OLDUĞUMU BİLİYOR VE ONAYLIYORUM.

Başın sıkıştığında kendini bu olumlama ile cesaretlendir ve aynaya bakarak bu olumlamayı sık sık tekrarla. Kısa zamanda faydasını göreceğine inanıyorum.