Geçmişten bir anım geldi aklıma, İstanbul'dan misafirlerimiz gelmişti. Annem
yöresel bir yemek olan ve Arabaşı adıyla bilinen, tavuk ve onun suyuna yapılan bir çorbadan ibaret olan
bir yemek yapmıştı. Bu çorba unla yapılan bir hamurla, kaşık kaşık yutularak yenir. Genelde tüm İçAnadolu Bölgesi bu yemeği bilir. Annem hamurunu hazırlayamadan, evden şu anda tam hatırlayamadığım bir nedenle beraber çıktık, yanımızda teyzemin kızı da var, bir mağazaya gittiğimizi hatırlıyorum. Annem geç kalacağımızı anlayınca telefon etti, telefonde evdeki teyzeme şöyle dediğini hatırlıyorum,
bir yandan da olabildiğince kibar olmaya çalışarak; - Arap yemeğinin hamurunu hazırlayın". Arkadan kalın bir ses geldi, mağazanın sahibi Karamanlıymış, -Hanım, hanım onun adı, Arap yemeği değil, Arabaşı, demez mi, bir koptuk, öyle gülüyoruz ki, annem kıpkırmızı garibim, yıllarca bu olayı konuşup gülmüştük
...