Cevap: asperger sendromu ?yardım edebilirmisiniz acaba ? merhabalar.evet karavan abi psikiyatr'dan bahsetmişsiniz siz :) ben de onların sadece ilaç yazarak göndermelerini garipsiyorum,terapi yapan psikiyatrlar da olması lazım en azından uzun terapiler olmasa da sıkıntısıyla ilgili çözümler üretecek konuşmalar yapması lazım ama ülkemizde hem bu yok hem de psikologa gitmek istendiğinde terapiler oldukça pahalı.ben geçen sene devlet hastanesine gitmiştim,ordaki psikiyatr gerekmediği sürece ilaç kullandırmama taraftarıydı ve psikolog da vardı.psikologla birkaç ay terapiler yaptık,o sıradaki sıkıntım çok şükür geçti ama o konuda olmasa da hala bir takım düşüncelerim beni rahatsız ediyor..dediğim gibi ben o dönemdeki durumum için fayda gördüm,ilacı da 4ay kullandırıp gereksiz yere kimyasal almanın gereği yok dediler..
insanlar küçük sıkıntılarını atlatmak için kendileri uğraşmalılar bence ama büyük sıkıntılarda vücudun serotonin dengesi değiştiği için onu olumlu düşünme gibi yöntemlerle düzenlemek diye birşey olmuyor,adam zaten beynindeki dengesizlik yüzünden olumlu düşünebilme yetisine sahip değil..önce o dengeyi kurmak sonra da bu denge üzerine düşünce yapısını değiştirmek gerek diye düşünüyorum..ama dediğim gibi gerçekten hayatınızı çok etkiliyorsa ve ilacı lüzum görmedikçe vermemeye çalışan bi doktordan almak daha mantıklı bir durumdur.. |