Cevap: asperger sendromu ?yardım edebilirmisiniz acaba ? merhabalar..öncelikle geçmiş olsun, asperger sendromu için..
naçizane birkaç şey söyleyeceğim, asperger sendromu için erken tedavi önemlidir. evet her insan kendini sevmelidir evet her insan kendi kendini iyileştirecek güce de sahiptir fakat bu gücü kendinde göremiyorsa veya bu gücü kullanamıyorsa işin uzmanı birinden yardım alırsa daha iyi olur. psikolog ya da psikiyatriste gitmeyelim ilaç kullanmayalım bağımlılık yapar gibi şeyler de düşünmeyin. psikiyatri bir bilim dalıdır. kalbiniz ağrıdığında doktora gidip ilaç aldığınızda almayyaım bağımlılık yapar mı diyoruz? sadece işin ehli gerçekten iyi olduğunu bildiğiniz bir doktora gidin, zaten sizi hiç tedavi etmeden ilaç da vermeyecektir. bazı psikolojik rahatsızlıklarda beyindeki hormon dengesi değiştiği için normal seviyeye getirmek için ilaç kullanımı gerekir, hormonlar normale döndüğünde ise doktorun vereceği ölçülerle ilaç yavaş yavaş kesilir. sonradan da bağımlılık yapmaz:)
fakat doktorla da bitmez sen de kendi kendine destek olmalısın, gücünü ortaya çıkarmak için çaba göstermelisin. ben yapamıyorum, ben beceremiyorum diyerek bir kenara çekilmek olmaz. uğraşacaksın didineceksin ve sonunda da başaracaksın. emek verdiğin uğraştığın ve istediğin birşeyi başarırsın zaten.
bence artık kendine gel, ayağa kalk ve iyileşme yolunda ilk adımı at , iyileşeceğim istediiğim gibi biri olacağım de ve bunu hergün gözünde canlandır..
bir de bu konuyla ilgili kitaplar da sana yardımcı olabilir..örneğin aykut oğut evrenden torpilim var joseph murphy bilinçaltının gücü, r. şanal kuantum sıçrama, rhonda bryne the secret
telkinlerden önce ego güven güçlendirici ile suçluluk duygularını dinlersin, daha sonra kendine uygun olanı görebilirsin, yine de yardımcı olmamızı istersen 10 gün kadar bu dediğim ikisini dinledikten sonra tekrar yardımcı olabiliriz. ayrıca neden bu ikisi diye sorarsan telkin dinlemeye bu şekilde başlıyoruz hep. forumdaki telkinlerle ilgili konuları okuyarak da anlayabilirsin.
bir de üyelerimiz kendi aralarında fikir alışverişinde bulunuyorlar ve yazan herkes yardımcı olmak aynı zamanda bildiklerini paylaşmak için yazıyorlar. kimsenin birbirini kırmak için veya tartışma yapmak için yazdığını zannetmiyorum:)
gelişmelerinden bizleri de haberdar edersen seviniriz, mutlu günler diliyorum..
__________________ ..neden diye sorma ne olur,cevabını sen bul ve kendine sakla..çünkü bu yolda öyle hakikatler var ki bu yollarda anlatırken bile sır kalmalı.. |