Cevap: NURBANU'NUN DEĞİŞİM GÜNLÜĞÜ... hayatını cendereye sokma. kafandaki kalıpları kırmaya çalış.
evlenmek hayatındaki idealleri hemen gerçekleştirince işler bitmiyor. arkadaşlarının evlenmesi seni ben geri kaldım gibi gelecek endişesi içerisine sokmasın. herşeyin hayırlısı. evlenince de bitmiyor sıkıntılar. asıl sorumluluk olayları daha ciddi boyutlarda başlıyor. 2 tarafın ailesi falan filan derken daha hayata dik durman gereken birçok olay olacak. gün boyu evdeysen çık dışarı hava al. aklını başka şeylerle meşgul et.
gün boyu evin içinde devamlı gelişim yazıları okuyup, akşama kadar nasıl sıkıntımı geçirecek yöntemlerine girişme. gerekli olumlama ve telkinleri dinledikten sonra gün boyu başka işlerle de uğraş. benim kendi tecrübem evde devamlı telkin dinleyip olumlama yapıp sonra da bir süre sonra herşeyden kurtulmuş bir şekilde yaşama devam ederim diyorsan yanılıyorsun. kendine eziyet edersin. hayat devam ediyor. kafanı dağıtacak birşeyler bul kendine. en önemlisi gelecek kaygısını bırak. günlük hedefler koy kendine. onları halledebiliyo musun ona bak. bugunu yaşamadan aylar sonrasını hesaplama. zaten mutluluk dediğin anın keyfini yaşamak.
konsantrasyon güçlüğü çekiyorsan sana kitap tavsiye edebilirim. bedava bir ekitap. melih duyarın. konsantrasyonunu artırırsan belirli bir şeye odaklanırsın ve diğer şeyleri kafanın dışında tutabilirsin. böylece anın keyfini çıkarmana yardımcı olur.
__________________ Her şey üstüne gelip, seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde,
sakın vazgeçme!
Çünkü orası gidişatın değişeceği yerdir.
Mevlana |