19-08-2011, 09:13 PM
|
#7 (permalink)
|
Teğmen
Tesekkür: 760
55 Mesajinıza toplam 168 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Sosyallik=Huzursuzluk.. ? Alıntı: sweeet Nickli Üyeden Alıntı
Bilmiyorum bu size ne kadar doğru gelicek ama kendi ismini belirtmeden yani takma isimle hesap aç ve orda istediğin gibi düşüncelerini paylaş.
Bakalım nasıl tepkiler alıcaksın? Aldığın tepkiler sandığın gibi olmayabilir. Bunun özgüven kazanma konusunda sana yardımı olabilir.
Ya da en azından kimliğin gizli olacağı için de alacağın tepkilere karşı yine kendi düşüncelerini özgürce savunabilirsin.
Aslında burda yanlış olan birşey yok bir insan bir konuda doğruları da bilebilir yanlışları da. Sorun şu ki etrafımızdaki insanlar bazen bazı düşüncelere saygılı olmayabiliyor. Biz hep o ne der bu ne der cümleleri ile büyütüldük. Sonra da öyle bir noktada düşüncelerimizi savunamaz hale geldik.
Özgüveni yüksek insanların tek farkı düşündüklerini doğru ya da yanlış olsa bile korkmadan paylaşabiliyor ve savunabiliyor olması. | Alıntı: sweeet Nickli Üyeden Alıntı
Bir de asosoyallik=huzursuzluk
Öyle insanlar var ki gördüğüm zaman selam almamak için görünmez olmak için dua ediyorlar sanki. Oysa bir güler yüz, bir merhaba ne kadar da kolay değiştirir günümüzün rengini ve daha güzel görünür herşey. | Aslında mesele fikirlerimin farklı tepkiler alması değil tam olarak. Yani ben daha önceden böyle değildim. Hele de sosyal paylaşım sitelerinden hiç çıkmadığım zamanlar vardı son 1 yıla kadar. Yani paylaşırdım, konuşurdum. Bir sürü kişiyle aram iyiydi. Böyle bir sorunum hiç yoktu. Ama şimdi bu durumun sebebini anlayamıyorum. İçime kapanmadan önce, değer verdiğim bir arkadaşımla aramda kötü şeyler oldu. O dönemler değersizlik hissi tavan yapmıştı bende. Depresyon gibi bir şey geçirdim sanıyorum. Sonra bir dönem daha iyi oldum. Ondan sonra da bu hale geldim. Acaba o zamanki değersizlik hissinden, ya da kendimi aptal durumuna düşmüş (arkadaşım yüzünden) hissetmemden mi kaynaklı ? Olabilir mi yani?
Yolda gördüğüm birine selam verir iki çift laf ederim, o konuda bir problemim yok nedense. Hatta ayaküstü sohbetlerde daha rahatım , anlayamıyorum
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim bu arada |
| |