Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-08-2011, 09:41 PM   #9 (permalink)
cixili
Teğmen

cixili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 16
26 Mesajinıza toplam 85 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cixili is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Sosyallik=Huzursuzluk.. ?

Alıntı:
Pappatya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aslında mesele fikirlerimin farklı tepkiler alması değil tam olarak. Yani ben daha önceden böyle değildim. Hele de sosyal paylaşım sitelerinden hiç çıkmadığım zamanlar vardı son 1 yıla kadar. Yani paylaşırdım, konuşurdum. Bir sürü kişiyle aram iyiydi. Böyle bir sorunum hiç yoktu. Ama şimdi bu durumun sebebini anlayamıyorum. İçime kapanmadan önce, değer verdiğim bir arkadaşımla aramda kötü şeyler oldu. O dönemler değersizlik hissi tavan yapmıştı bende. Depresyon gibi bir şey geçirdim sanıyorum. Sonra bir dönem daha iyi oldum. Ondan sonra da bu hale geldim. Acaba o zamanki değersizlik hissinden, ya da kendimi aptal durumuna düşmüş (arkadaşım yüzünden) hissetmemden mi kaynaklı ? Olabilir mi yani?

Yolda gördüğüm birine selam verir iki çift laf ederim, o konuda bir problemim yok nedense. Hatta ayaküstü sohbetlerde daha rahatım , anlayamıyorum

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim bu arada
merhaba,

kavramlar her geçen gün kuşaktan kuşağa değişiyor. netin başında oturup foto ekleyip, video ekleyip, arkadaşların eklediklerine yorum yazmak sosyallikten sayılır hale geldi. baktığınız zaman fotolar bile her facebook sayfasında aynı. sosyallikten çok dikkat ederseniz herkes egosunu tatmin etmekle meşgul. gelen kötü yorumları kaldırma ya da direk saldırma modundalar. oysa ki öz güveni olan kişi olumsuz yorumu bile yapıcı olarak karşılar.

zaten belirli kesim internet aleminde kendini kaybediyor. bağımlısı olmuş durumda. arkadaş toplumu içinde bile hala tweet atan ve facebooka girenler çok sayıda. o ortamda bile zoraki bulunuyor sanki. zaten o ortamın içinde bulunmaktan zevk alsa başka hiçbirşey aklından geçmez.

eskiden sosyallik denilince arkadaş grubu ile beraber birşey yapmak gelirdi akla. hatta cep teli ve internet yokken bile insanlar gene sosyaldi. bu kavram sana kalmış bir durum. ama birebir karşı karşıya hayatı 4 boyut yaşamak varken niye 2 boyuta indiriyorsunuz.

okan bayülgenin programda hep telkin gibi tekrar eden cümlesi. 'hayat sokaklarda'
digital dünyaya sıkışıp kalmayın. dışarı çıkın.

Mevlana
cixili isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla