19-08-2011, 09:51 PM
|
#10 (permalink)
|
Teğmen
Tesekkür: 760
55 Mesajinıza toplam 168 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Sosyallik=Huzursuzluk.. ? Alıntı: cixili Nickli Üyeden Alıntı
merhaba,
kavramlar her geçen gün kuşaktan kuşağa değişiyor. netin başında oturup foto ekleyip, video ekleyip, arkadaşların eklediklerine yorum yazmak sosyallikten sayılır hale geldi. baktığınız zaman fotolar bile her facebook sayfasında aynı. sosyallikten çok dikkat ederseniz herkes egosunu tatmin etmekle meşgul. gelen kötü yorumları kaldırma ya da direk saldırma modundalar. oysa ki öz güveni olan kişi olumsuz yorumu bile yapıcı olarak karşılar.
zaten belirli kesim internet aleminde kendini kaybediyor. bağımlısı olmuş durumda. arkadaş toplumu içinde bile hala tweet atan ve facebooka girenler çok sayıda. o ortamda bile zoraki bulunuyor sanki. zaten o ortamın içinde bulunmaktan zevk alsa başka hiçbirşey aklından geçmez.
eskiden sosyallik denilince arkadaş grubu ile beraber birşey yapmak gelirdi akla. hatta cep teli ve internet yokken bile insanlar gene sosyaldi. bu kavram sana kalmış bir durum. ama birebir karşı karşıya hayatı 4 boyut yaşamak varken niye 2 boyuta indiriyorsunuz.
okan bayülgenin programda hep telkin gibi tekrar eden cümlesi. 'hayat sokaklarda'
digital dünyaya sıkışıp kalmayın. dışarı çıkın. | Ben kesinlikle size katılıyorum. Ama ben bir lise öğrencisiyim ve yaşıtlarımın ne yazık ki sosyallik anlayışı facebook ve twitter dan ibaret. Evet, ve kesinlikle herkes kendi egosunu tatmin etme peşinde. Ama o siteleri kullanmayınca, acayip gözüyle bakıyor insanlar, ordan sosyalleşiyorlar ve sen dışarda kalıyorsun. Elimde değil.
Ha bir de, problemim sadece netten ibaret değil, genelde asosyalim sanırım.
Cevabınız için teşekkürler |
| |