Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-08-2011, 01:54 PM   #9 (permalink)
sweeet
Administrator
 
sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 4,053
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: Arkadaşım cimri? Ya da başka bir hastalığı var bilemedim?

Sorun yetiştirme tarzı o ailesinden böyle görmüş bunun doğru olduğunu kabul etmiş. Yapacağın iki şey olabilirdi zaten ya onu olduğu gibi kabul etmek ya da arkadaşlığını kesmek. Zaten kendi söylüyor değişmek istemiyorum diye değişmek istemeyn birine kimse yardım edemez. Bence bu hastalık değil bir seçim. Biz büyüklerimizin sözlerini farkında olsak da olmasak da her zaman dinliyoruz. Sonra çocuk bile olsak bunlar hakkında iyi-kötü, doğru veya yanlış bir değerlendirme yapıp bugünümüzü inşa ediyoruz.

Arkadaşlığını kesmek de yetmez. Belli ki arkadaşının etkisi altında kalmışsın. Bu etkiden kurtulmalısın. Çünkü bolluk ve bereketi cimrilik ile çekemeyiz. İnsan parasını idare etmeyi biliyorsa neyi alıp neyi alamayacağına kendi karar verebilir. Herkes ucuzunu alıyor ben pahalısını alıyorsam bu benim yanlış yaptığım anlamına gelmez. Ben buna değer olduğunu düşünerek almışımdır. Bolluk anlayışı har vurup harman savurmak da değildir. Evet bugğn birçok şeyi almaya gücümüz yetebilir. O anda bir değerlendirme yapıp (sadece kendimize göre bir değerlendirme) harcamak istemiyorsan paranı şöyle diyebilirsin. " Evet ben şu anda bunu alacak paraya sahibim ama şu anda almamayı seçiyorum." Almayı da seçebilirsin. Sevdiğin bir yemeğe verilen para, sevdiğin, sıcak ve huzur veren bir mekanda içtiğin bir içecek için vereceğin bir kaç liralık fark sayesinde kısa süre bile olsa kendini mutlu hissedeceğine göre buna değmez mi?

Mutlu günler dilerim...
__________________
Benim Kişisel GeliŞim Yolculuğum: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...olculugum.html



Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla