Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-08-2011, 10:11 PM   #37 (permalink)
cixili
Teğmen

cixili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 16
26 Mesajinıza toplam 85 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cixili is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: ücretli telkinlerden hangilerini dinlediniz ve nasıl faydalar gördünüz?

ben almadım ama yukardaki bir arkadaşımızın yazdıkları üzerine fikir beyan etmek için yazıyorum.
bende 4 ay civarı dinledim. sonra bıraktım telkinleri. eski halime döndüm şu aralar. ama bu durumu şöyle değerlendirmek gerekir.
çok iyi bir duruma geldikten sonra uzun süren kötü olayların içinde bulursanız kötü bir durumda olmanız normal bence. buna ek olarak tabii ki ilk etkiler gibi olmasını beklemeniz saçma olur. aslında değişen hayatınıza alıştığınız için daha performans bekliyorsanız o yanlış olur. telkinlerin amacı sizi süpermen değil normal bir insanın sahip olması gereken özelliklere çekmek. bu da aslında hepimizde var olan ama bizim kendimizi alt seviyelere çekmemizden ötürü gün yüzüne çıkamıyor.

zaman zaman hissetmemiz gereken duyguları da elbet hissedecez. yani kötü bir olaydan sonra 1-2 gün insanın canı sıkılabilir. üzülcez, bitkin olcaz keyifsiz olcaz. bu normal bir durum. ama bunu depresyona girecek kadar seviyeye getirmeyelim.

yeri gelmişken forumda bazı arkadaşlar depresyonu cidden yanlış biliyorlar. biraz araştırsınlar diyorum. yani öyle benim canım sıkkın moralim bozuk denilince depresyon sanıyorlar. depresyon ciddi bir hastalık. öyle azcık daraltı gelmesiyle olmuyor. Allah kimseyi düşürmesin.

neyse telkinler dışında da kişisel gelişimle kendinizi geliştirmeniz gerekir. yaşama bakış tarzınızı. yoksa hazırla gelen çok çabuk gider.aynı yaşamın içinde aynı döngü devam eder.

şöyle birşey sosyallik artırıcı etkisi ile sosyal oldum rahatımdan 3 ay sonra evde oturup iş-ev yada okul-ev yapıp sosyal yaşamdan uzak olan bir yaşam tarzı sizi tabii ki eskiye çekecektir.

zaten Atakan beyin yazılarını da okursanız görürsünüz. sadece telkin dinleyip evde oturmakla olmaz. ilerlemeleri görmek içinde bunu deneyimleniz lazım diyor.

yani kısaca bazı arkadaşlar gibi evde oturup 2-3 ay dinler sonra bir çıkarım küllerimden yeni doğmuş gibi olmuyor. bunun sonunda tam istediği sonucu alamazsa çöküntü yaşar bence. o yüzden deneyimlemek yaşam tarzını da ona göre değiştirmek lazım.

kolay gelsin.

Mevlana
cixili isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla