25-08-2011, 03:19 PM
|
#24 (permalink)
|
Administrators Zerynthia
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) Alıntı: bigokyanus Nickli Üyeden Alıntı
Cumartesi günü 12 kitap siparişi verdim okuduklarımdan beğendiğim olursa seninle de paylaşırım .
Katre-i matem güzeldi , İskender Pala , Şah ve Sultan'da öyle ... Babil'de ölüm İstanbul'da aşk kitabı da güzeldi.
Suskunlar , İhsan Oktay Anar , çok keyifle okuduğum bir kitaptı , Olasılıksız hızlı okuduğum empati aynı beklentiyle alıp hayal kırıklığına uğradığım kitap oldu.
Semerkant tek gecede bitirdiğim bir eserdi.
Nietczhe ağladığında bana çok şey katan güzel bir kitaptı.
Bence sen 3-5 tane alıp başla okumaya zira bunca tavsiye edileni alırsan maddi olarakta fazla gelebilir.
Bu arada safiye sultan serisi de güzeldi. | Ayyy Bilgen içme kasvetler çöktü Semerkand adını görünce. :))
Ben Amin Maalouf'un kitaplarını okuyamıyorum niyeyse. Ya size de oluyor mu hiç? Böyle bazı yazarları okuyamıyorum. Mesela çocukken de İpek Ongun'un kitaplarını hiç sevmezdim. Herkes bayılırdı. Nasıl okuyorlar anlamazdım. Tarzlarımız çok farklı herhalde.
Amin Maalouf'da aynı şekilde. Semerkand'ı bilmiyorum kaç kere elime aldım. Okunmuyor ya nasıl bitirdin bir günde? Yaa böyle içime darallar basıyor. Sanırım ben tarihsel roman sevmiyorum. Bu sonuca şuradan ulaştım. Safiye Sultan serisinin 2 kitabı var evde. Bilmiyorum kaç kitaptan oluştuğunu. İlk kitabını bile okuyamamıştım.
Dün Katre-i Matem ve Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk'ı aldım. Sanırım tarz aynı. Daha başlamadım. Sonucu da diğerleri gibi hüsranla sonuçlanmaz umarım diye ümit ediyorum. Katre-i Matem'e başlicam ilk olarak.
Anladığım kadarıyla sen tarihsel romanları da baya beğeniyorsun. Eğer okumadıysan kesinlikle Wladimir Bartol'un Alamut kitabını okumanı öneririm. O kitap harikaydı tek kelimeyle.
Nietzsche Ağladığında'yı beğenmeyen yok heralde dünya üzerinde. :DD Bu arada Empati hakkında da etrafımdaki herkes aynı görüşe sahip. :))
Öneriler için teşekkürler.
Sevgilerimle. |
| |