Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-09-2011, 01:41 PM   #2 (permalink)
_roxie_
Üsteğmen

Tesekkür: 149
281 Mesajinıza toplam 836 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
_roxie_ will become famous soon enough_roxie_ will become famous soon enough
Standart Cevap: Benim hikayem

Merhaba canım,

Öncelikle yaşadıklarının yaşının getirdiği doğal sorunlar olduğunun farkına var, hepimiz ergenlik çağında dış görünüşümüzle ilgili endişeler yaşadık, sana bu konudaki en güzel anımı anlatayım. Ablam gibi sevdiğim bir arkadaşım bana bunu anlattığında ben de sanırım 13-14 yaşlarındaydım.

Benim bebeklik fotoraflarım çok güzeldir ergenlik çağında onlara bakıp bakıp "keşke böyle kalsaydım, büyüyünce çirkin oldum" derdim. Ablam da bana dedi ki "Şu kedilere bak" "Bebekliklerinde çok güzellerdi, ama şimdi ergenliğe girdiler çirkinleştiler, sonra biraz daha zaman geçecek yeniden güzelleşecek kraliçe olacaklar" ben kedileri inceledim ve hakkaten ablamın dediği gibi oldu :)

Doğanın kanunu böyle, ama bazı insanlar ergenliği çok daha şiddetli geçiriyorlar. Mesela benim bi arkadaşım vardı, uzun boylu zayıftı, beline kadar upuzun saçları vardı, ben daha kısa boylu şişmancaydım, saçlarımı kısacık kestirmiştim ve yüzümde sivilcenin olmadığı bir tane yer yoktu diyebilirim. 14-15 yaşlarındayken herkes onu beğenirdi, kimse benim suratıma bakmazdı. Uzun yıllar sonra bir buluşmada tekrar yanyana geldik, yanyana bir fotoğraf çektirdik, o hiç değişmemiş hala aynı ama ben çok güzelleşip serpilmişim, zayıflamışım, sivilcelerim geçmiş yüzümün güzelliği ortaya çıkmış ve inan kendimi ondan o kadar güzel buldum ki dedim benim etli etli kalın dudaklarım var, güzel güzel diyip durduğumun kızınkilere bak incecik :D:D

Ehehe nihayetinde bunların hiçbiri de önemli olmuyor yakışıklı erkeklerin yanında çirkince kızlar, güpgüzel kızların yanında çirkince erkekler görüyorsun ilerleyen zamanlarda bakmışsın çift oluyorlar. Hiç birşey Amerikan filmlerindeki "yakışıklı popüler basketbolcu erkek" ile "güzel en popüler ponpon kız" senaryoları gibi değil yani gerçek hayatta :D

Dış görünüşün önüne geçen pek çok faktör oluyor, karşındakinin eğlenceli bir insan olması, en önemlisi kendine güvenmesi, dürüstlüğü, sadakati... Unutma insan sevdiğini her zaman güzel görür.

Ben telkinlerin kötü rüyaya ya da sivilceye sebep olduğunu hiç tecrübe etmedim 2 senedir dinliyorum ve emin ol hiç bir insanın yüzünde benimkinde olduğu kadar kolay sivilce çıkmıyordur :D biraz baş ağrısı yapabilir ama gene de dinlemeni tavsiye ederim. Hem ders çalışırken konsantrasyonunu artırır bana o açıdan çok faydası oldu :)

Ego ve suçluluk etkisini gösterdikten sonra diğer telkinlere geçmelisin.

Soruların için ben her zaman burdayım :)