21-09-2011, 03:02 PM
|
#2 (permalink)
|
Administrators Zerynthia
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Başarılı Olmak mı Zordur, Karakterli Olmak mı?
Peki, başarıya yaklaşırken kendinden uzaklaşmamak için ne yapmalı? Büyük insan yolunda giderken iyi insan olmayı unutmamak için, ben kendim için 5 M yasası belirlemiştim.
1. Mertlik.
2. Merhametlilik.
3. Minnettarlık.
4. Mütevazılık.
5. Menfaatperest olmamak.
Mertlik, özü sözü, içi dışı bir olmak demek. Bir insanın yüzüne söylemediğini gıyabında söylememek demek.
Merhametlilik, acıma duygusunu korumak demek. Daha zor durumdaki birine elini uzatmak için aşağıya eğilmekten yüksünmemek demek.
Minnettarlık, kendisine veya insanlığa iyilik etmiş kişileri unutmamak, onlara duyduğu derin borçluluk duygusunu onlara ifade etmek demek.
Mütevazilik, bir görüntü yaratmaya değil, güçlü bir gerçek yaratmak demek. Kendini olduğundan daha aşağıda sunanlar da, daha büyük gösterenler de eşit derecede manipule edicisidir. Aslolan, başkalarının hoşuna giden bir görüntü yaratmak değil, güçlü bir gerçek yaratmaktır.
Menfaatperest olmamak, ilkeleri ile menfaatleri çatıştığında hayır diyebilmektir. Şu hayatta öğrendim ki, bir insan başka insanlardan “evet” cevabını aldıkça başarılı olur ama insanı büyük yapan bazen güçlü bir şekilde "hayır" diyebilmesidir. Başkalarını ikna edip evet aldıkça başarılı, çok yararımıza da olsa, uygunsuz bir şeye hayır dediğimizde büyük oluruz.
Hayat oyununu kazanmaya çalışırken kalbiniz sertleşebilir. Her gün nasıl ellerinizi yıkıyorsanız, periyodik olarak kalbinizi de yıkamalısınız. |
| |