Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-09-2011, 10:38 AM   #238 (permalink)
Berilce
Yüzbaşı

Berilce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 2,207
808 Mesajinıza toplam 2,263 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Berilce is a glorious beacon of lightBerilce is a glorious beacon of lightBerilce is a glorious beacon of lightBerilce is a glorious beacon of lightBerilce is a glorious beacon of lightBerilce is a glorious beacon of light
Standart Cevap: Elindeki Kitap

Son yolculuğum sırasında AŞTİ'de dolaşırken gözüme bir kitap ilişti.
Adını ilginç bularak aldım; "Ben bir başka senim". Daha önce de kitabın yazarının (Priya Kumar)
insanları daha önce hiç bir hazırlık yapmadan, kızgın korlar üzerinde, sadece konsantrasyonlarının
gücüyle yürütebilen bir kadın olduğunu ve bir motivasyon konuşmacısı olduğunu daha önce gazetelerde okumuştum.
Hindistan genellikle ruhani öğretileriyle, Yogi'leriyle, Yoga'nın uygulandığı bir merkez olarak bilinir.
Priya Kumar, hayatında tıkanmaların, bir takım parçalanmaların olduğu
bir dönemde, Hindistan'dan kalkıp Hollanda'ya Kahuna adlı bir Şaman'ın yanına gidiyor. Buradaki yaşantısını, öğrendiklerini,
yaşadıklarını anlatıyor. Kitap sade ve kolay anlaşılır bir dille yazılmış...Herkesin kendisinden bir şey bulabileceği bir hikaye.
Priya:
- "Kabul ve hoşgörü, insanı fiziksel bile olsa acının ağır yükünden kurtarıyor. Tüm yaşamım boyunca bir hamleyle acıdan
kaçtım ama acı her seferinde bana yetişti. Yanlış olan onca şeyin karşısında dimdik duramadım. Bunu asla kurbağanın
göle atladığı asaletle deneyimleyemedim. Geçmiş hayatıma baktım ve tüm dürüstlüğümle farkettim ki, tüm yanlışlıkları, yaşadığım onca acıyı tekrar yaşayacak olsam, bu kez hayatı asalet ve saygınlıkla yaşardım. Ayrıca sanırım hayat bu şekilde yaşanınca, acı geri çekiliyor. Eğer siz yüzleşirseniz, o zaman içinde bulunduğunuz durum size acı veremez. Sadece siz yok saydığınızda, sakındığınızda o durum size acı verebilir. Bir deneyim ancak öyle algılandığında acı verebilir. Kurbağalar için göl canlanıp, hayat bulsunlar diye su doludur; ılık ya da soğuk olması sadece bir durumdur. Hayatlarımız için de aynısı geçerlidir.
Oynama seçeneği bize kalmıştır. İşte o gün ben oynamayı seçiyordum, o günden sonra, durumum her ne olursa olsun, ben oynayacak ve mutlu olacaktım".

Goa Yayınları
Berilce isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla