Cevap: Affirmasyon(Olumlama) yanında Afformasyonu da kullanalım. Kesinlikle sorunun olumlu olması önemli. Sorduğun soru ile ilgili özne üzerine birer etiket yapıştırdığını hayal et aynen şöyle olur:
Negatif: Ben aptal mıyım? Daha düşünmeye başlamadan "aptal" olduğumuzu etiketlemiş oluruz.
Pozitif: Yeteri kadar akıllı mıyım? "akıllı" etiketi
Negatif:Ben çirkin miyim? "Çirkin" etiketi
Pozitif: Başkalarının dikkatini çekebilecek kadar etkileyici miyim?"etkileyici" etiketi
Negatif:Neden korkmuyorum? "Korkuyorum" etiketi
Pozitif: Bunu yapacak kadar cesur muyum? "cesur" etiketi
Olumlamalar da işe yarar. Bence soru sormanın gücü ayrıdır. Doğru sorular doğru cevapları buldurur. Daha soru gelirken beyin düşünmeye başlar. Bilinç altı denmesinin nedeni düşünmeye bilinçli başlamamamızdır. Bilinçli de başlanabilir düşünmeye o ayrı. Bir soruyu okurken çözüm kafada yavaş yavaş bulunur ya da bulmaya çalışılır. Sorunun başında verileri alırken daha neyin sorulabileceğini tahmin ederiz ki cevabı aramaya bilinçsizce başlar beynimiz.
Sonuçta bu çalışmaların hepsi kelimelerin gücü ile ilgilidir. O yüzden aslında her zaman ne söylediğimizin farkında olarak konuşmak iyi birşeydir. Kendimizle konuşurken veya başka insanlarla konuşurken neyi nasıl söylediğimizin farkında olmak bizi her zaman bir adım öne geçirecektir. Konuşmalarımızda farkındalık hem bizim pozititf enerjimizi yükseltmemizde işe yarıyor hem de diğer insanlarla daha iyi iletişim kurmamıza yardımcı oluyor. |