Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-10-2011, 11:10 PM   #34 (permalink)
sweeet
Administrator

sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: Affirmasyon(Olumlama) yanında Afformasyonu da kullanalım.

Kesinlikle sorunun olumlu olması önemli. Sorduğun soru ile ilgili özne üzerine birer etiket yapıştırdığını hayal et aynen şöyle olur:

Negatif: Ben aptal mıyım? Daha düşünmeye başlamadan "aptal" olduğumuzu etiketlemiş oluruz.
Pozitif: Yeteri kadar akıllı mıyım? "akıllı" etiketi

Negatif:Ben çirkin miyim? "Çirkin" etiketi
Pozitif: Başkalarının dikkatini çekebilecek kadar etkileyici miyim?"etkileyici" etiketi

Negatif:Neden korkmuyorum? "Korkuyorum" etiketi
Pozitif: Bunu yapacak kadar cesur muyum? "cesur" etiketi

Olumlamalar da işe yarar. Bence soru sormanın gücü ayrıdır. Doğru sorular doğru cevapları buldurur. Daha soru gelirken beyin düşünmeye başlar. Bilinç altı denmesinin nedeni düşünmeye bilinçli başlamamamızdır. Bilinçli de başlanabilir düşünmeye o ayrı. Bir soruyu okurken çözüm kafada yavaş yavaş bulunur ya da bulmaya çalışılır. Sorunun başında verileri alırken daha neyin sorulabileceğini tahmin ederiz ki cevabı aramaya bilinçsizce başlar beynimiz.

Sonuçta bu çalışmaların hepsi kelimelerin gücü ile ilgilidir. O yüzden aslında her zaman ne söylediğimizin farkında olarak konuşmak iyi birşeydir. Kendimizle konuşurken veya başka insanlarla konuşurken neyi nasıl söylediğimizin farkında olmak bizi her zaman bir adım öne geçirecektir. Konuşmalarımızda farkındalık hem bizim pozititf enerjimizi yükseltmemizde işe yarıyor hem de diğer insanlarla daha iyi iletişim kurmamıza yardımcı oluyor.

Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla