Cevap: PARA KAZANMAYI UNUTUN... "İçinizdeki Devi Uyandırın" kitabında da bu konuya değinilmişti. "Adanmak"
Adanmak gerçekten başarmanın anahtarı. Ama bundan daha da önemlisi kendinizi hangi işe adayacağınıza karar vermek.
Şimdi ben kendimce bir hesap yaptım. 10000 saat gerçekten iyi bir süre herhangi bir konuda donanım, bilgi sahibi olabilmek, en iyi olabilmek için için gayet iyi bir zaman. Daha somutlaştıralım. Bir insan adandığı konu için günde maksimum kaç saat çalışabilir. Ben 24 saatin 18 ini yapmak istedikleri işin başında geçiren insanlar gördüm. Evet hiç de kolay birşey değil bunu sağlamak için tam bir adanmışlık hali olmalı. Hatırlarsınız ne zaman size heycan verici bir şey yapacaksanız o gün erkenden uyanılır. Hem de zevkle ve istekli bir şekilde uyanılır. Yataktan fırlanır bir an önce yapmak isteriz bizi heycanlandıran o şey her neyse.
Bir kere 6 saat uyunmalı (Ya da en az ne kadar uyunabiliyorsa o kadar uyunmalı çünkü uyku ihtiyacı kişiden kişiye değişebilir). Kaldı 18 saat. Bir insaın günde ortalama 2 saati yolda geçsin diyelim (gerçi yolda geçirilen zaman bile en iyi şekilde değerlendirilebilir). 1-2 saat da yemek ve diğer ihtiyaçlar desek hmm ne kaldı? 14 saat 1 saati kendimize 1 saati de sevdiklerimize ayıralım ne kaldı? O zaman ortalama bir insan 10-12 saatini çalışmak için ayırabilir. Tabi bu 10 saati sabırlı bir şekilde kendimizi adadığımız konuya ayırlmalı. Günde 10 saat çalıştığımızda 10000 saat toplam 3 yıl içinde tamamlanır. Şimdi geriye kalan en önemli konu kendimizi adayacağımız işi bulmaktır.
Herkese mutlu ve bol motivasyonlu bir gün dilerim... |