05-10-2011, 01:21 PM
|
#35 (permalink)
|
Administrator
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Lavinya'nın Güzel Günleri:) Merhaba lavinyacım nerelerdesin, özledik? Öyle siteyi ve bizleri ihmal etmek oldu mu şimdi çoşku o yüzden kaçtı :) şaka bir yana tabi bence böyle bir düşüş yaşamam çok normal. Herkes bunun gibi şeyler yaşayabilir. Ama devam edebilirsin. Etmelisin de, yeniden o çoşkunun fazlasını yakalayabilirsin, çünkü "The secret of success is constancy of purpose."
(Başarının sırrı sebat etmektir.) Benjamin Disraeli Sebat kelimesi benim için öğrenmekte geç kaldığım ama bugünlerde ve hayatımın geri kalanında çok fazla değere sahip bir kelime. Sen belki de biliyorsundur anlamını ama ben yine de paylaşmak istedim hatırlatmak için: sebat Ar. ²eb¥t a. (seba:tı) Sözünden veya kararlarından dönmeme, bir işi sonuna değin sürdürme.
Güncel Türkçe Sözlük
-alıntı- TDK sitesi Bak tesadüfen bir hikaye buldum senin için:
"Dünyanın en büyük imparatorluklarından birini kuran Timur Han, daha ilk savaşında bozguna uğrar; şaşkın halde bir kuytuya çekilir. Bozguna uğramak onu karamsarlığa sevk eder. Tamam mı devam mı, diye düşünürken, bir karınca gözüne takılır. Karınca kendisinden büyük bir buğday tanesini yukarı, yuvasına çıkarmaya çalışmaktadır. Fakat biraz çıktıktan sonra yere düşer. Tekrar buğdayı alıp tırmanmaya başlar. Hayli yol aldıktan sonra yine düşer... Timur Han kafasındaki düşünceleri bir tarafa bırakıp netice ne olacak diye karıncayı takip etmeye başlar. Karınca tırmanır düşer, tırmanır düşer; fakat yılmaz. Azimle engeli aşmaya çalışır. Timur Han üşenmeden sayar. Karınca, tam otuz altıncı tırmanışta engeli aşmayı başarır.
Bu hâl beyninde şimşeklerin çakmasına sebep olur Timur Han’ın. Nihayet elini alnına koyup, “İşin sırrını şimdi çözdüm. Bunu bana bu karınca öğretti. Başarının yegane çaresi sebat etmektir, engelleri göğüsleyip sabırla aşabilmektir” der ve ondan sonra ömrü boyunca bu esastan ayrılmaz. Dünyanın en büyük imparatorluklarından birini kurar..."
Yeter ki insan, kafasına koysun, azmetsin, sebeplere yapışsın yapamayacağı iş, aşamayacağı engel yoktur.
Daha bu ve bunun gibi bir çok hikayeler var. Sen şimdi ne yapacaksın ona karar ver. Tavsiyem: - telkinleri düzenli dinlemen,
- telkinler yanında kişisel gelişim kitapları okuman
(bu kitaplar motivasyonunun artmasına yardımcı olabilir), - kendine hedefler koyman(küçük hedeflerle başla)
Bu olumlu düşünemediğin konuları özel değilse paylaş abilirsin. Durumlara bakış açını değiştirip baktığında mutlaka görebileceğin olumlu yanları vardır. Sonuçta her şerde bir hayır vardır. Sen yapamazsan belki burda birinin sana faydası olur.
Tekrar mutlu ve değişim adına bol çoşkulu günlerine çabuk dönmen dileğim.
Mutlu günler dilerim. |
| |