13-10-2011, 11:28 PM
|
#4 (permalink)
|
Administrator
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: KPSS TAKTİKLERİ MOTİVASYON Bak şu başlık altında ne buldum. Bu cümleler de motivasyonumuzu arttırmak için işe yarar
Öğrenciler İçin Olumlama Cümleleri Alıntı: basakfigen Nickli Üyeden Alıntı
*Kendime inanıyorum, kendime güveniyorum… *Ümitli ve kararlıyım. *Hedefim net ve kesin! *Kendimi hayalimdeki bölümde ve üniversitede net olarak hayal edebiliyorum. *Sadece elimden geleni yapmamın “başarı” olduğunu biliyorum. *Başarılıyım. *Zamanımı doğru kullanıyorum. *Gerektiği kadar sistemli çalışıyor gerektiği kadar dinlenip eğleniyorum. *Anlayarak hızlı okuyabiliyor, tüm denemelerde sınavımı vaktinden önce başarıyla bitirebiliyorum. *Yeterince dikkatliyim. *Hafızam gün geçtikce güçleniyor, kolaylıkla kendiliğinden hatırlayabiliyorum. *Kalbimdeki kaynakları pırıltılar halinde görüyorum, zeka yetenek, mantık, istek, gayret özgüven, kararlılık, zaman, destek… *Bugüne dek öğrendiklerimle temelim sapasağlam. *Sakin olabilmek benim doğal halim. *Çabaladığım için huzur doluyum. *Okul notlarımdaki başarı grafiğim, dershane sınavlarımdaki sıralamam gün geçtikce artıyor. *Çalıştıkça başarıyor, başardıkça özgüvenimi zirvelere taşıyorum. *Bazen içimden bir ses ”niçin olsun ki” diye sorduğunda artık gür bir sesle” neden olmasın olacak!” diye cevap veriyorum, tıpkı tüm başarılı insanlar gibi… *Hatta yanlış yapabilmemin hakkım olduğunu biliyor, yanlışlarımın sayesinde öğrenmeye devam ettiğimi çok iyi biliyorum. *Bir gün hayalimdeki mesleği yaparken etrafımdakilerin bana nasıl başardığımı merakla sorduklarında onlara dönüp, ”çaba ve ümitle” dediğimi şimdiden duyabiliyorum. *Her şeye rağmen kendimi seviyor ve sevilmeye layık olduğumu biliyorum… (Hergün sesli olarak en az bir kere okumanız ve odanıza asmanız tavsiye olunur.) | |
| |