27-10-2011, 10:10 PM
|
#9 (permalink)
|
Administrator
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: İncir Reçeli'nden Alıntı: maviinci Nickli Üyeden Alıntı
Bu film kadın erkek ilişkisini sadece cinselliğe odaklıyor. Adam kadınla seks yapamadığı için ağlıyor, bağııyor, kırıp döküyor ortalığı. Sevdiği kadın öleceği için değil, 'sevişmek yok' repliği orada söylendiği için. Kadını farkında olmadan ya da küçük bir ihtimal, farkında olaraktan aşağılıyorlar, resmen cinsel obje olarak görmekten başka bir şey yapmıyorlar. Ayrıca senaryoda Sweet November'in etkisi var, hem de büyük oranda. Bu açılardan, bence film oldukça basit ve tema eğer duygusallıktan biraz daha uzak, daha farklı bir merhaleye sapsaydı bu kadar beğenilmezdi, diye düşünüyorum. | Bu senin düşüncen saygı duyuyorum. Ama filmleri izlerken de hayatı izlerken de herkes kendi penceresinden bakıyor. Kasımda Aşk Başkadır filmini de izlemiştim. Sevdiğini kaybetmek insanı etkiliyor ister istemez. İnsanız taş değiliz ki. Ayrıca ben filmi en çok kızın yaşama sevinci ve hastalığına rağmen her anını dolu dolu yaşama isteği yüzünden sevmiştim. Mesajı olan bir film olduğunu düşünüyorum. Bizim gibi sağlıklı insanlar için çok basit olan bir cam kesiği onlar için ne anlam ifade edebiliyor bunu görmüştüm (etkilendiğim karelerden biri bu). O kişiler neler yaşayabiliyor gerçek hayatta bence bunları anlatmaya çalışan bir film.
Seviyorum işte bu filmi. Sweet November'ı da hatta Newyork'ta Sonbaharı'da (bunlar da hep sonbaharlı isimlere sahipmiş bak bir ortak yön daha) ve saçlarım ağarana kadar(ama ya ağarmazsa :) ) sevdiğim hep yanımda olsun istiyorum. Hatta tüm sevenler ayrılmasın, duygusala bağladım. Duygusalım duygulandım...
Yıllar oldu incir reçeli yemeyeli ama hakkatten incir reçelini de severim yersem ağlar mıyım acaba? İçim burkulabilir çünkü her seferinde almaya niyet edip cayıyorum. Bak bilinç altıma yerleşti işte.
Ne reçelmiş yahu huuuh :D
Ne yaşamış olursak olalım başımıza ne gelirse gelsin yaşam sevincimizi her daim koruyabilmemizi diliyorum yok bundan ötesi... |
| |