Alıntı:
imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar biliyorum biraz garip bir başlık oldu ama daha net anlatmaya çalışayım derdimi....
oturduğum mahallede ve sitede benim yaşam tarzıma mantaliteme ve yaş grubuma uygun olmayan, modern olmayan, gençleri eleştiren insanlar yaşıyor ve oturuyor...daha da açmam gerekirse oturduğum yaşadığım sitede muhafazakar, tutucu, dar görüşlü ve farklı görüşlere açık olmayan insanlar oturmakta....yani modern insanlar değiller...hele ki istanbuldaki avrupa kültürüne hiç uymuyorlar.
bu yüzden dolayı ben bulunduğum çevrede şık giyinemiyorum..çünkü şık giyinen insan burdaki yapıya uymadığı için çok dikkat çekiyor...oturduğum mekanda turist gibi kalıyorum...rahat davranamıyorum..bütün gözler üzerimde oluyor...
sormak istediğim şey....benim bu ortamdan kurtulmak için ya başka yere taşınıp ev değişmemiz gerekiyor yada çevremde dışarı çıktığımda karşıma benim gibi insanların çıkması için herhangi bir çalışma yapmam gerekiyor....ev taşımak kolay iş değil 10 senedir bu bahsettiğim yerde oturuyoruz ve artık bu kadar sene ilk kuruluşundaki dertleri çekip bugünlere geldikten sonra tam gelişmeye başlamışken taşınmak da mantıksız geliyor....madem gideceğim vardı neden bu kadar sene çektim derim yani.....mekana alışmaya başladım zaten..ama tek sorun yaşayan insanlar.....o yüzden 2. seçenek daha kolay geliyor....çevremdeki insanların değişmesi için...yada en azından o tip insanların karşıma çıkması için neler yapabilirim ?
bunun için yapabileceğim olumlama meditasyon ve benzeri birşey var mı ? |
Benim tavsiyem ``Baskalarinin Dusuncelerini Onemsememe`` telkinini dinlemen cunku mantiken baktigin zaman 10 senedir yasadigin bir yerden neden simdi rahtsiz oluyorsun? Ya da neden o insanlari olduklari gibi kabul etmeyi denemiyorsun , bence bu konuda olumlama yapmalisin ve onyargini yikmalisin... Nacizane fikrim bu...
Umarim yardimci olabilmisimdir,
Kal saglicakla....