Alıntı:
kutayhun Nickli Üyeden Alıntı
çok teşekkür ederim kuzeygüney... dediklerin varsayıların gerçekten doğru... ben de bu aralar kendim ve geçmişim üzerine düşünüyorum.. çekirdek inancımı ortaya çıkarmak ve yenmek istiyorum.. ama temelinde baba var sanırım... küçükken daha çocukken... aşırı başarılı olduğum halde bir kere bile aferin denilmemiş bir çocuk var.... sürekli maddi sorunlardan dolayı şiddet görmüş anne ve çocukları var... düşünüyorum şimdi... mesela ben asla kendimi yeterli görmem.. belki bir konuda herşeyi en iyi ben de yapsam yeryüzünde hep böyle eksik yapıyorum kaygısı var insanlar beğenmeyecek kaygısı var.. hatta öyleki övgüyü bile sevmem... bunlar üzerien odaklanmalıyım... çok teşekkürler..
hepimiz hepimizleyiz umarım güzel şeyler olur... |
Benim çekirdek inançlarımın neredeyse tamamı bunlar..
Atalardan özgürleşmek, sinmekten özgürleşmek, iyi çocuklar, öksüz yetim(anne baba sağken ama psikoloji bu), muhalif, kendini sevmek, hayatını sevgiyle doldur vs.. vs.. hepsi aynı noktaya geliyor.
Bende kalabalık bir ailede büyüdüm. Annem/babam bizimle yeterince ilgilenemedi.
Hiç bir şeyimizi eksik etmediler ama manevi anlamda ben eksikliği çok yaşadım.
Bunlar bizleri iki ileri bir geri durumda bırakıyor.
Egom yine sazı eline alıp çalmaya başladığında bıkmadan usanmadan şu soruyu soruyorum kendime "Hayat senin hayatın, kurban mı olmayı tercih ediyorsun, kahraman olmayı mı?
Ben kahraman olmayı tercih ediyorum ve çok şükür yol alıyorum.
Biz içimizdeki duyguları o konuşan küçücük çocukları da çok duymazdan geliyoruz Muhammed.
O da bizden bir parça içimizdeki çocuğun sesini duymalı, ona sarılmalıyız.
Gerçekleri bastırmak yerine evet üzüldüm, bunları hissettim deyip olayı kabullenmeliyiz.
Toprağı çapalamak gibi bir şey olsa gerek bu..
Zamanla çiçek tohumları bile atabiliriz o toprağa..
İhmal etmez biraz güneşe gösterir birazda sularsak boy vermez mi?
Böyle düşündükçe çok daha huzurlu oluyorum.
Abdullah beyin yetersizlik ve destek eksikliği konusunda bana verdiği çalışmaları yazıyorum sana..
---Anne baba için olumsuzlama ve olumlamalar
*Anneme/babama göre yetersizim.
*Anneme/babama göre daha iyi olmalıyım.
*Önünüzde saygıyla eğiliyor sizi olduğunuz gibi kabul ediyorum
---Kendin için(yetersizlik duygusu) olumlama
Ben sadece varım. Var olduğum halimle sevilir ve sayılırım. Olduğum halimle mükemmelim.(Sen sadece son cümleyi de söyleyebilirsin)
---Semazen duruşu çalışması
Başını eğip ellerini omuzlarında çaprazla (3-4 ay 5er dakika ihtiyacın olanı yap)
*Güç kaynağımı kabul ediyorum ve hayatımda kullanıyorum (Güç babayı temsil eder)
*Sevgi kaynağımı kabul ediyorum ve hayatımda kullanıyorum. (Sevgi anneyi temsil eder)
---Destek Afirmasyonu
Annenin ve babanın gülen yüzle elini omzuna atmış oğlum seninle gurur duyuyorum, harikasın, elini hangi işe atsan altından başarı ile kalkıyorsun gibi tümceleri sana dediğini canlandır.
Sen de onlara Anne/baba manevi gücünüzü ve desteğinizi kabul ediyorum de..
İhtiyacın olanları değerlendirirsin ben yazarken bile huzurla doldum.
Sevgiler..