Cevap: çekim yasasını uygulayanlara bir sorum var benim açtığım konuyu heralde okumadınız.orayı iyice okuyun anlayarak..ve şöyle bir söz var:“Eğer ne hâhî dad, ne dadi hâh.” Manası şudur: “Vermeyi istemeseydi, İstemeyi vermezdi" ..Yani Allah vermeyi istemeseydi biz isteyemezdik el açamazdık O'na.iyi anladınız değilmi yani isteyen biziz VEREN ALLAH!!!.fakat sebepler ile verir.yani mesela bir elma ağacımızın olmasını istiyorsak önce onun çekirdeğini dikmeliyiz hergün sulamalıyız ve Allaha dua etmeliyiz.Allah'ta dilerse o ağacı çıkarır büyütür.güneşin ziyasıyla,ışığıyla,sıcaklığıyla o ağaç büyür.yağmur yağarak büyür o ağaç.ama bunları yapan Allahtır tabiatın aklımı varki bu kadar hikmetli işi yapsın?..şimdi aşağıdaki yazıya bakın ne diyor çekim yasası....
"“Çekim yasası doğaya ait bir yasadır…. Çekim yasası üzerinde düşündüğünüz şey ne ise onu verir… Çekim yasası itaatkardır… s.13 Çekim yasası bir yaratım yasasıdır. S.15 Bir şeyi düşündüğünüzde yaratım yasası işliyor demektir. S.17”
doğaya ait bir yasadır diyo.yani herşeyi doğa yapıyor o veriyor diyor.(haşa!)..bu ince farkı anlamışsınızdır inşallah. |