Alıntı:
neyz€n Nickli Üyeden Alıntı
Okuduğum yazı çok güvendiğim bir yazarın yazısı olduğu için paylaştım.siz bilmediğiniz bir konuda güvendiğiniz kişilerden bilgi almazmısınız?bende araştırdım güvendiğim hocanın bir yazısını buldum ve paylaştım.ve yanlış inanıyoruz diye sizleride düşünerek doğru yolu göstermek istedim niyetim buydu.Ama konumu silebilirsiniz çok uzadı bu konu dediğiniz gibi kim neye inanıyorsa inanır saygı duyarım. |
sevgili neyz€n; bu güzel yazın için teşekkür ederim. iyi niyetle bu konuyu açtığını zaten biliyorum. ama benim alındığım nokta; bizim inandığımız şeye safsata gözü ile bakılması ve inanç zedeleyici bilgi olarak gösterilmesidir.
Bana kalırsa bu konu kapatılmamalı. Ben herkesin inancına saygı duyun diyorsam, benim inandığım bir bilgiyi çürütecek potansiyelde bir yazı geldiğinde, benimde o yazıya saygı göstermem gerekir.
Ama keşke daha güzel tabirler kullanılsaydı. Safsata ya da inanç zedeleyici terimleri yerine "Arkadaşlar bir de böyle bir yazı okudum. Sizin düşünceleriniz neler" çok daha güzel olurdu. Bende bildiğim kadarı ile anlatmaya çalışırdım.
Muhammet Bozdağ'a gelince, onun neredeyse tüm yazılarını okudum. Ama önemli olan onun yazılarını okumam değil, yazılarına ne kadar haklılık verdiğimdir. Lakin başkasının inancına safsata diyen birine ne kadar haklılık verilir orası ayrı bir tartışma konusu.
Başka dinlere de inanılsa, inançsız da olsa tüm insanlara saygı gösterelim. Unutmayın ki; insanlara özgür seçme hakkını veren de Allah'tır. Biz başkasının inancına laf eder isek, Allah'ın verdiği bu lûtfu çiğnemiş oluruz. Bir müslümanın asıl korkması gereken budur.
Sevgilerimle :)