Cevap: Geri döndüm! :) Sevgili günlük,
Ayşegül'ün Yaşam Koçu diye bir blog okuyorum. Ayşegül de bizim gibi farkındalık ve kişisel gelişim süreçlerini anlatıyor. Yaptığım hataları fark etmemde bana çok yardımcı oldu blogu. Gerçi benim nerede hata yaptığımı fark etmem her zaman sağlıklı bir şekilde davranışımı değiştirmeme sebebiyet vermeyebiliyor, neyi yanlış yaptığımı biliyorum ama o yanlışı yapmaktan bir türlü vazgeçemiyorum, çok yaşıyorum bunu, nasıl değiştireceğimi de bilmiyorum ama niyet etmek şart.
Ben sağlıksız, yanlış bulduğum davranışlarımı güvenle değiştirmeye niyet ediyorum.
Davranışlarımı değiştirirken güvendeyim.
Davranışlarımı kolaylıkla iyiye ve güzele doğru değiştirebilme gücüne sahip olduğumu biliyorum ve buna inanıyorum.
Neyse, hepimizin hayatı, hepimizin dünyası,kendimize özgü algılarımızla şekilleniyor, bilinçaltımız ve bilincimiz bir projeksiyon makinesi gibi, bize hayatımızı yansıtıyor. Bunu zaten kişisel gelişim yolculuğumun başlangıcından bu yana biliyorum.
Ama bu ara ben kendimi çok boşladım. Karşıma çıkan insanların istediğim gibi olmasını istiyorsam, öncelikle ben istediğim gibi bir insan olmalıyım.
Kendimden çok başkalarına odaklanmamalıyım, kendimi başkalarıyla kıyaslamamalıyım.
Kendimin olabileceğim en iyi hali olmalıyım.
En neşeli, en esprili, en bilgili, en hayat dolu... en üretken... en paylaşımcı versiyonum olmalıyım ki, benzer benzeri çeksin... :) Değiştirebileceğim tek insan kendimim...
Ben değiştikçe hayatım da değişiyor...
Ve bu değişim için gerekli olan yaşama sevincini de dışarılarda değil,kendi içimde arayıp buluyorum... :)
Kendimi sandığımdan çok çok daha güçlüyüm ben aslında..
Ve kendime en büyük kötülüğü de kendim yapıyorum...
Artık kendime daha çok iyilik yapacağım günlük....
Her gün kendimi mutlu etmek için en az 3 şey yapacağım....
Bugün beni mutlu edecek 3 şey :
Kendime iltifat edeceğim.
Gidip muhteşem lezzetli bir waffle yiyeceğim.
Kendime sevgilimden duymak isteyeceğim bir şarkı armağan edeceğim :)
__________________ " Let go and let God" |