02-12-2011, 04:23 PM
|
#29 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 2,207
808 Mesajinıza toplam 2,263 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Aldatılan eşin büyüklüğü Alıntı: juger Nickli Üyeden Alıntı
Evet, aşık Veysel'in yaşadığı dönemde kadınlar hırpalanır, hor görülürmüş.
Peki size çok mantıklı bir soru sorayım. Normal zamanda karısını hırpalayan ve kıskanan bir erkek, karısı kendinden vazgeçip başka bir adama kaçacağı zaman onun ayakkabısına para mı koyar yoksa çeker vurur mu?
Lütfen gardropçu sözlere kanıp da böylesi büyük adamların hakkında olmayan sözler söylemeyiniz. Biraz mantık, biraz tahmin, biraz da gerçekçilik ile kimin ne yapacağı belli oluyor.
Bu büyük insanı saygı ile selamlıyorum. | Kesinlikle çok büyük bir insan ve Ozan, bunu kabul ediyorum, öyle şiirleri var ki, gönlümüzü titreten, ben de onun tüm şiirleri var, ayrıca yaşamını anlatan Biyografik kitaba sahibim, kitabi bilgiyi aktardım ben zaten! Kıskandığı ve karısı genç ve güzel olduğu için döven Veysel, karısı kaçtıktan sonra, daha da olgunlaşır, törpülenir, değişir...En güzel şiirlerini yazmaya başlar ve yeniden evleninceye kadar da çok acı çeker ve ilk karısını hiç unutmaz, çoğunlukla bir ilişkide imkansızlık varsa ve biz sevdiğimize kavuşamazsak aşk ebedileşir, ama biraz da bu aşkı yaşayabilen kişinin ruhsal durumuna da bağlı... Günümüzün beraberlikleri ve şiddetle sonuçlanan ilişkiler, ancak bir delilik, cahillik, vahşet tanımına giriyor malesef... |
| |