Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-12-2011, 10:24 AM   #46 (permalink)
esedulesved

Tesekkür: 0
2 Mesajinıza toplam 7 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
esedulesved is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Yeni Halinizi Nerelerde Deneyebilirsiniz?

Selam.

Hayatım boyunca hep bu tür farklı konular ilgimi çekmiştir. İnsanları tanıma, beden dili konuşma sanatı, burçlar, insan psikolojisi v.s konuları merak edip öğrenmek istemişimdir. Bunun sebebi birazda sf li olmam olabilir. Çekingen yetiştirilen bir insan olarak bu sorundan hayat boyu muzadarip bi durumda oldum. İlk okulda hiç bir zaman parmak kaldırmazdım hoca sorduğunda kendim çözer söylemezdim sözlülerden nefret edermdim. Öğretmen beni kaldırdığında sınıfta birşeyler konuşmak zorunda kaldığımda sırıklıklam terler boşalır kıpkırmızı olurdum. Kızlarla hiç bir şekilde konuşamazdım. İlkokul-ortaokl boyunca kızlaran kalem silgi yazılı parası haricinde bir muhabbetim olmamıştır :)
Lisede de yurtta kalmamın sebebiyle biraz açılma olsada durumumda çok az bi ilerlemeden başka birşey olmadı. Üniversitede birşeyleri düzeltmeyi kafama koydum uğraşmaya çalıştım ama pek başarılı olduğum söylenemez. Bende burda sf lilerin anlattıkları duyguları yaşıyordum. Çekingenlik gerçekten çok kötü bir psikolojik bozukluk, insanı hayattan soğutur, hayatın zevkini yarı yarıya düşürür. Bende malesef sf li olarak bu zorluklar yaşadım.
Çekingenliği yenmeye karar verip internetten de araştırmaya başlayına yolum bu siteye düştü. telkin mp 3 lerini daha önce duymuştum fakat hiç nedir diye bakmaştım. bu siteyi görünce ağzına yeni emzik alan bebek gibi hemen mp3 lere saldırdım :) Hepsini indirip dinlemeye başladım ilk gün listemde 10 tane vardı tüm versiyonları ile birlikte. O gün sabaha kadar baş ağrısından mide bulantısından uyuyamadım :) Bir sonraki gün siteyi dikkatlice okudum ve tavsiye edildiği gibi ego ilesuçluluktan başladım. 2 hafta sonra listeye kendine güven, sosyallik arttırıcı ve sosyal fobiyi ekledim. yaklaşık 1 aydır dinliyorum Etkilerine gelince; :)

Söylediğim gibi ilk gün uyuyamadım dedim ne lanet şeyler bunlar :) şaka bir yana daha o gün zinde uyanmayı dinledim ve sabah zinde uyandım. 2 gün sonra içimde bi öğrenme aşkı oluştu herşeyi öğrenmek için can atmaya başladım. hemen ingilizceden başladım. interneten ne bulursam indirdim. İngilizce cd leri, mega hafıza cd leri, hipnoz cd leri, kişişel gelişim setleri.. 1 aydır öğrene konusunda çok fazla yol kat ettim zekamı hafızamı geliştirdim kendi beynimin farkına vardı. İlk bir hafta dinledikten sonra kızlarla muhabbet etmeye başladım ve bir sonraki hafta birisiyle buluştum :) Eskiden yolda yürürken insanların bana bakması beni rahatsız ederdi şimdi sanki ben herkesi çekiyomuşum gibi hisettiğimden bana bakmaları hoşuma gitmeye başladı. Görüşmeye gittiğim kızı beklerden 5 dk içinde 3 kızgelip bana birşeyler sordu kendimi bi tuhaf ama mutlu hissetim :) sanırım bu sosyallik arttırıcının etkileriydi buna benzer olayları okumuştum bende de oldum way be dedim kendi kendime :)
Çevremdekilerde değişimi fark ettiler benim farklılaştığımı söylemeye başladılar :) Eskisi gibi sessiz sakin kendini savunmayan değil tam aksine konuşkan aktif tepki veren bir insan olmaya başladım. Şu an bende bunların farkındayım fakat henüz istediğim seviyeye gelmiş değilim :) Aslında beklentim biraz yüksek Jask sparrow yada Bitirim ikilide oynayan carter gibi olmayı düşünüyorum :) Benim onlardan ne eksiğim var tek eksiğim henüz onlar gibi konuşamamak aktif olamamak. Ama kendime güveniyorum ileride çok zengin ve ünlü bir insan olacağım :) O zaman ilk işim benim gibi insanları bulup yardım etmek onları bu dertten kurtarmak olcak.
Neyse biraz fazla yazdım sanırım içimden gelenleri klavyeye döktüm :) Siteyi açanlara ayrıca teşekkürlerimi sunarım. Saygılarımla..
esedulesved isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla