16-12-2011, 10:23 AM
|
#4 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 319
370 Mesajinıza toplam 892 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Bu sorunlara karşı önerileriniz ? Alıntı: eltorres Nickli Üyeden Alıntı
Konuyu açmayı burayı uygun gördüm
Öncelikle merhaba bende 17 yaşındayım kendimi bildim bileli asosyal konuşma zorlugu çeken çekingen bir insanım bu zamana kadar psikologundan tutun ne yöntem varsa denedim en son umutsuzluğa kapılmıştımki internette tanışdıgım birkaç kişi ve uzaktan bir doktor tanıdıgımız bu siteyi önerdi yalnız anladıgım kadarıyla müzikleri karışık dinlemenin bir faydası olmuyormuş benim istedigim ben sorunlarımı listeleyip ona göre ne dinlemem gerektigini öğrenmek istiyorum en azından neye ağırlık vermeliyim onu öğrenmek istedim sorunlarımı yazıyım +Özgüven eksikliği +Kendini değersiz görme
+Kendinden utanma +Başkalarının yanında Eziklik,aşağılık hissi
+Onaylanma isteği
+duygularını ifade edememe +Reddedilme korkusu
+İsteklerimi gerçekleştirecek cesareti bulamamak
+Zaman zaman topluluk önünde konuşamama ve ne diyeceğimi unutma korkusu +Bazı gruplar icerisinde kendimi gösterme korkusu.
+Başimdan gecen bir hikayeyi (eğlenceli bile olsa) anlatmamayı tercih etmek. +Karşi cinsle ilişkilerimde özgüvensizlik
+Beğendigim bir kızi elde etmeyi hak etmediğimi düşünmem +Diğer insanlarin düşüncelerini cok önemsemem. +Alinganlik, şüphecilik. +Mükemmeliyetçilik +En iyi olamamak, benden iyilere karşı duydugum kıskançlık.
+Zaman zaman depresifleşmem.
+Yalniz kalmayi tercih etmem. +Sahte olmak, kendim olamamak, kendim olduğumda diş dünya ile problem yaşamak.
+İçime kapanik olmak, çok konuşmamak. +Beynimi düşüncelerden arındırmakta zorlanmak.
+Otorite karşısında konuşmakta zorlanmak, heyecanlanmak, ketlenmek veya kilitlenmek. +Konuşurken aşırı heyecan, ses titremesi, terleme, ne diyeceğini belememe, hata yapma korkusu. +İnsanlarla(özellikle karşı cinsle)göz göze gelememe +Dikkatlerin üzerinde toplanmasından kaçınmak. +Olumsuz yönde değerlendirileceği, yargılanacağı veyaeleştirileceği korkusu.
Bunların hepsi mevcut artık depresyondayım resmen dershaneye gidiyorum insanlar içinde sanki dünyada tek başımaymış gibi hissedip bunalıp eve gidiyorum bıktım herşeyden özellikle koyu harfle yazdıklarımın etkisi daha fazla lütfen bana bir çare bulun gerekirse 3-4 hafta beklerim hiç önemli değil zaten başka umudum kalmadı | Günaydınlar.... Yazını okurken şöyle düşündüm arkadaşım... Altalta okunduğunda, üstüste konduğunda, içeriğini düşündüğünde yani neresinden bakarsak bak ne kadar zor bir durum hatta belkide düzelmesi imkansız kişilik olumsuzlukları !!!!!NE DERSİN... Arkadaşım.... Bu yazdıkların inan bana çoğunlukla pek çok kişide mevcut olan durumlar, Sen şanslısın bunun farkına ve düzeltme ihtiyacına çok erken karar vermişsin, çoğu insanlar hayatlarında o kadar çok olumsuz tecrübeler yaşayarak vede yaşatarak orta yaşlara doğru belki de çpo daha geç yaşlarda düzeltme yada ne yapabilirim demeye başlıyor...Çok şanslısın... Sen gene çok şanslısın , kaderin seni tam da doğru adrese yönlendirmiş... Bu sitede aradığını fazlasıyla bulabileceksin inan sadece sabırla ve istekle devam et... Şimdi ben eğer durumun müsaitse çekirdek inancının ne olduğuna baktırmanı tavsiye ederim... bu sorunlarının kaynağı senin hiç tahmin edemiyeceğin birşey olabilir... ve doğru yerden başlarsan hızlı yol alırsın... Durumun uygunsa dedim çünki ücretli bir çalışma ama inanılmaz doğru bir yöntem... Bunu bir araştır sitede yazışmalar var, Site yönetiminede ulaşabilirsin.. Ama her halukarda( ücretsiz telkin gurubunda olan)-suçluluktan kurtulma, ego kuvvetlendiriciy(di sanırım) telkinlerini dinlemeye başlayabilirsin. Bu gün farkına varki , bundan sonraki saatlerin vede günlerin geride bıraktıklarından çok daha iyi olacak inşallah... İyi günler dilerim , herşey çok güzel olacak... |
| |