Cevap: Her yeni güne 1 tane... Ve insan yalnız kalmıştı. Hüznün derinliklerinde yüzüyordu. Etrafındaki tüm hayvanlar ona yaklaştılar ve şöyle dediler: “Seni bu kadar üzgün görmek istemiyoruz… Ne dilersen dile senin için gerçekleştirelim.” Akbaba cevapladı: “Görüşüm senin olsun.” İnsan dedi ki: “Daha güçlü olmak istiyorum.” Jaguar cevapladı: “Benim kadar güçlü olacaksın.” Sonra insan dedi ki: “Yeryüzünün sırlarını öğrenmek istiyorum.” Yılan cevapladı: “Hepsini sana göstereceğim.” Böylece tüm o hayvanlarla beraber gitti. Ve insan onların verebileceği her şeyi aldıktan sonra gitti… Sonra baykuş diğer hayvanlara; “Artık insan daha çok şey biliyor ve daha fazla şey yapabilir. Birden korkmaya başladım” dedi. Geyik dedi ki: “İnsan ne istiyorsa aldı, artık üzüntüsü bitecek”. Ama baykuş cevapladı: “Hayır… İnsanda bir boşluk gördüm, hiçbir zaman dolduramayacağı bir boşluk… Onu üzen ve devamlı istemesine neden olan şey bu… Almaya devam edecek… Ta ki, yeryüzü ona şöyle diyene kadar: “Benden bu kadar ve verecek hiçbir şeyim kalmadı…” APOCALYPTO Filminde, Yaşlı, yerli bilgenin anlattığı öykü… |