23-12-2011, 12:20 AM
|
#37 (permalink)
|
Administrator
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| DENEMELER DENEMELER
Malum sınav hazırlığındayım dershanemin olmazsa olmazları deneme sınavları. Bu hafta bir alana bir de bedava vermişler : ) haliyle geri çevirmek ne mümkün çevirmem de zaten.
Bu sınavlar geçen sene çok uzun ve sıkıcı gelirdi. Uzun hala kısalmadı elbet süresi ama doğru cevaplarım arttıkça daha bir eğleniyorum sınavda. Daha kolay geçiyor o vakit. 2 + 2.5 saat olmak üzere iki oturum.
Geçen sınavdan önce bir arkadaşımla aramızda şöyle bir konuşma geçti. Dedi ki bana “Çekilir işkence mi bu?”. Bir an durdum. İşkence değildi bana göre gerekliydi bunlara katılmam. Aslında beni tedirgin eden bir mecburiyet hissediyordum ve bu da olumlu duygularıma engel teşkil ediyordu. Ayrıca kendimi adadığım bir şey için şikayet etmem söz konusu değildi. O sırada aklıma Athony Robbins’in kitaplarından birini okurken almış olduğum bir not geldi. Kelimelerin gücüne ve hassas bir şekilde kullanılması gerektiğine yürekten inanıyorum. “Bunu yapmaya mecburum.” yerine “Bunu yapmaya fırsatım var.” demeyi öneriyordu. İşte bu kalıbı kullanmak için mükemmel bir fırsat dedim ben de. :) Arkadaşıma şu cevabı verdim: “Ne kadar harika kendimi denemek için bol bol fırsatım var.”. Sadece ona söylemek değildi ki mesele ona söyleyince söylediğim cümleye olan inancım da arttı. Sınavlara bakış açımda az miktarda da olsa olumsuz duygulardan kolaylıkla kurtulmış oldum. Bunu kendime tekrarladım. Tekrarladıkça daha iyi hissettim.Han insan çok mutlu olur da gözlerinin içi parlar ya işte öyle mutlu oldum. Her deneme sınavı benim için kendimi deneme fırsatı ve ben bu fırsatlara sahip olduğum için çok şanslıyım. Hayat bazen ne tuhaf gerçekten herhangi bir konuda bazılarına mecburiyet gibi gelen şeyler bazıları için fırsat gibi görünebilir. Geniş düşünmek gerek mecburiyetleri mümkünse fırsata çevirmek gerek.
Bunu yapabildiğim için kendi adıma mutluyum, huzurluyum.
Yarın kendimi deneme fırsatım olduğu için şükürler olsun. :)) |
| |