Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-09-2008, 03:06 PM   #6 (permalink)
Pamukk
Binbaşı

Pamukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 3,766
1,176 Mesajinıza toplam 8,428 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Pamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud of
Standart Ynt: Foton Kuşağı

Bu yeni çağ döneminde hızla yol aldıgımızın göstergelerinden biri "zamanın hızlanması"..
Ben bu sene kadar hayatımda zaman kavramını kaybettiğimi hatırlamıyorum,yani demek istediğim her zaman söylediğimiz birşey var "zaman göz açıp kapayana kadar geçti." ben bunu hissederek yaşıyorum..2008 e girdiğimiz yılbaşı gününü dünmüş gibi hatırlıyorum..Dün yaşamışım gibi ne yediğimi ne yaptıgımı hatırlıyorum..Bu zaman kavramını kaybetme ,yani zamanın çok hızlandığını farketme bende son 5 senedir vardı ancak "aman hep böyle olmuyor mu zaman geçip gider işte "der gecerdim..Ancak bu sene dediğim gibi bunu bilinç olarak yaşıyorum ve hissediyorum..Bu zaman kavramını kaybetmek o kadar farklı bir duygu ki ,siz bu gecip giden zaman diliminde yaşadıklarınızı hatırlamak ve hatırlamamak gibi bir olasılığı secme durumundasınız..Ben bunu hissediyorum ,kendi özgür irademi daha çok idrak ettim ve bazı şeyleri hatırlamayı ,bazı şeyleri de hatırlamamayı seçtim..

Bu zamanın hızlanması meslesini ben kendi içimde şöyle açıklıyorum;zaman zaten bizim insan olarak bu dünyada tanımlandırdığımız ve kendi belirlediğimiz bilimsel parametrelerle ölçtüğümüz ve bir düzene soktugumuz bir kavramdı..Hatta zamanı böldük ;geçmiş, şimdiki ve gelecek diye..Değişik takvimler oluşturduk ,hatta dinlere veya medeniyetlere göre..Zamanı hapsettik diyorum ben öyle hissediyorum tam tabir olarak..Ancak şimdi yeni çağ döneminde hızla ilerlememizin göstergesi olarak duyarlı insanlar olarak farkettiğimiz "zamanın hızlanması " kavramı var ve şöyle ki , zaman bizim insanlar olarak sınıflandıramayacğımız ve 5 duyumuzla ölçemeyeceğimiz , o bizim takvimlere böldüğümüz parametreler dışında kalan parametreleriyle (değişken) hızlandı ,hızlanıyor..Biz bu hızlanmayı ancak yaşayarak ve hissederek deneyimliyoruz..sonuçta diyoruz ki "aa ne var ki günler geçip gidiyor, pazartesi,salı,...falan filan..." ancak evet zaman hızla geçip gidiyor ,bizim ölçemeyeceğimiz kendi takvimlerimize sığmayan bir değişimle..

Bir de bir arkadasıma foton kuşağından bahsetmiştim ,dünya üzerinde veya türkiyede en azından farkettin mi ne kadar çok kişisel gelişime ilgi arttı ,eskiden bu sadece " işimde nasıl başarılı olurum ,insanları nasıl etkilerim ,erkekler marstan kadnlar venusten " seklindeydi belki bir 10 sene oncesine kadar.o anki bilincimizle tahmin edemeyeceğimiz ,aydınlanma ve şifalanma şeklinde sayısız kişisel gelişim kanalı gelişti ve yayıldı farkında mısın demiştim..Hatta bu gelişim metodlarının temelinde enerjiyi farketme,algılama ve yararımıza dönüştürme var..Ozmanlar bana bunları anlatsalardı kendimi bilimkurgu hikaye dinliyor gibi hisseder ,idrak edemezdim..Kendisi zaten pek bu konulara ilgisi olmayan biriydi ve bana dediği " e tabi neden olmasın medya ,tvler,kitaplar,amerika pompalıyor bunları ,populer yapıyor " demişti ben de tartışmayı uzatmaya gerek gormemiştim..Ancak şu var ki bence pompalama olsun şu olsun ,bu olsun ,reklam olsun, ne olursa olsun bir şey yuzeye çıkacaksa ,ve alıcısıyla buluşacaksa bu er geç oluyor ve bu artışlar da yeniçağ içinde hızla ilerledğimizin kanıtı super
Bugün,var olan her şeye karşı nazik ve sevecen ol.

Sabah ve akşam ellerin dua pozisyonundayken yukarıdaki kelimeleri tekrar et ve Reikinin senin ruhuna ve bedenine şifa getirmesi için dua et.
-- Dr.Mikao Usui --
Pamukk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla