Cevap: Erkegin guzeli cirkini olur mu? Karizma, kesinlikle çok doğru bir kavram... Ancak itiraf etmeliyim ki bu konuyu günümüz ünlülerine yönelik olarak hiç düşünmemiştim bu zamana kadar. Nedense hep 3'lü tipolojiler açısından düşünmüşümdür karizma kavramını. Yıllarca siyaset bilimi okumuş biri olmamın etkisi de olabilir.
Karizma benim için önemli midir? Hiç kuşkusuz evet bu sorunun cevabı. Ancak karizmadan anladığım şey dış görünüş değil (yani boyudur, yürüyüşüdür, gözüdür, bunlar değil). Kişiliğin ağır bastığı, insanları etkileme vasfıdır. Tabii ki bunları konuşmasından tutun, ideolojik duruşuna kadar genişletebiliriz.
Bu arada şu zengin kadın ile idealist genç olayında ben böyle bir evliliğin olmayacağı görüşündeyim. Olursa da nadir olur. Ben orta halli bir insanım ve kendi sosyo-ekonomik yapıma yakın bir insanla evlenmeyi tercih ederim. Çok zengin biriyle de değil...
Ve erkekler bu konularda hassas... Yanılıyor muyum acaba? Ekonomik olarak kadının daha güçlü olmasını istemezler. Cümlemin içinde bile güç kelimesi geçiyor. Erkekler güçlü görünmeyi severler. Her anlamda... Kadın da güçlü olmalıdır. Ama erkekler "kendilerinden daha güçlü" bir kadınla birlikte olmak istemez. (Erkekler güçsüz kadın sever anlamı çıkmasın buradan.) Bu ekonomik anlamda da bu şekilde tezahür eder gibime geliyor.
Tabii ki juger'ın görüşüne de katılmamak elde değil. Görünen köy kılavuz istemez. Eğri oturup, doğru konuşmak lazım. |