Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-01-2012, 03:51 PM   #53 (permalink)
lamekan_33

lamekan_33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 4
10 Mesajinıza toplam 26 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
lamekan_33 is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Erkegin guzeli cirkini olur mu?

"Gönül aynası saf olmalı ki ,orada çirkin suratı güzel surattan ayırt edebilsin. " demiş Mevlana...

Bende şöle bi hikaye ekleyeyim izninizle....

Leyla ile Mecnun aşkı bildiğiniz gibi dillere destandır duymayan kalmamıştır.O zmanlarda padişahta bu aşkı duymuş Mecnuna yardım etmeye karar vermiş ve Mecnunu huzuruna çağırmış Mecnun ile hal dert paylaştıktan sonra yardım edeceğini söylemiş .
Tabii tüm dünya Deli Divane aşık Mecnunun olmuş.Neyse padişah emir vermiş Leyla bulunup getirilmiş..
Mecnunda padişahın huzuruna gelmiş ama Leyla getirilince padişah bakmışki Leyla kara kuru zayıf yüzüne bakılmaz kadar çirkinmiş ...
Neyse padişah Mecnuna "ya oğlum sen seve seve böle çirkin çelimsiz bir kızı mı sevdinde aşkı dillere destan oldu" demiş..
daha sonra Mecnunu daha güzel bir kızla evlendirmeyi teklif etmiş bu çirkin kızla evlenmektense seni daha güzel kızla evlendireyim demiş
ama tabii mecnunun leyladan başkasını gözü görmez ..Padişah şaşırır peki neden bu çirkin kızı istersin diye sormuş padişah ;
tabi mecnundan dillere destan(bence) bir cevap gelmiş:

Padişahım sen o kıza benim gözümle baktınmı ki çirkin olduğunu söleyebiliyorsun demiş ve padişahı susturmuş...,

yani işin özü bence herşey gelip geçici onun için erkek olsun bayan olsun önemli olan içi güzelliğidir...

Ne de olsa "yüzü güzele kırk günde doyulurda huyu güzele kırk yılda doyulmazmış dostlar...

herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
lamekan_33 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla